Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Ομίλου TUI ανακοίνωσαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Φρίντριχ Γιούσεν.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Παρασκευή, τονίστηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για επενδύσεις, καθώς και ότι η ΤUI σχεδιάζει μέσα και από τη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα με επενδύσεις σε 10 νέα ξενοδοχεία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπ. Τουρισμού, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής και ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI. Σε εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας, αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την TUI το 2017 και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 πτήσεις προς την Ελλάδα.

Το υπουργείο παρατηρεί ότι ο όμιλος TUI προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται 10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθετες στα 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, καθώς και η επέκταση των προγραμμάτων κρουαζιέρας, όπου ήδη η TUI έχει συμπεριλάβει 26 ελληνικά λιμάνια.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιούσεν επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές, ενώ είπε πως «οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες».

Η κ. Κουντουρά δήλωσε από την πλευρά της ότι «μετά από 2,5 χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας και πολύ δυναμικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και συνέπεια προωθούμε στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και προώθησης επενδύσεων που θα  αναπτύξουν την ελληνική οικονομία».

Πηγή