Από τις «πειραγμένες» Ferrari σε ένα από τα γρήγορα αυτοκίνητα που είδε ποτέ ο κόσμος!

Όταν μιλάμε για τους απόλυτους δαίμονες των δρόμων, λίγα ονόματα μας έρχονται αβίαστα στον νου: Ferrari, Lamborghini, Porsche, Koenigsegg, Pagani, Glickenhaus. Πώς είπατε;

Ω ναι, αυτός είναι ο Jim Glickenhaus, ένας τύπος που έβγαλε τρελά λεφτά στο χρηματιστήριο και την παραγωγή ταινιών, αν και εκείνος ήταν πάντα κολλημένος με την αυτοκίνηση.

Μιλάμε για το είδος του πάθους που σε κάνει να παίρνεις μια Ferrari και να της αλλάζεις τα φώτα, μιας και η ίδια η Ferrari δεν είναι ποτέ αρκετά γρήγορη για δαύτον. Ο Jim φτιάχνει λοιπόν τα δικά του αμάξια πια, απίστευτα γρήγορα αμάξια, καμιά αμφιβολία.

ggglickkenhhauussss1

Είναι το Glickenhaus πίσω από τη Scuderia Cameron Glickenhaus, μια μικρή αμερικανική φίρμα κατασκευής αυτοκινήτων που κατέβηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης με το φοβερό και τρομερό SCG 003S.

Και καθώς ξέρουμε ότι ο χορός των supercars έχει να κάνει αποκλειστικά με υπερθετικούς βαθμούς (το γρηγορότερο, το πιο θηριώδες, το καλύτερο), ο Glickenhaus στοχεύει σε μια από τις μεγαλύτερες τιμές του κλάδου: τον γρηγορότερο γύρο στην πίστα του Nurburgring. Τον παροιμιωδώς δύσκολο γύρο του Nurburgring δηλαδή που ο πιλότος της F1, Jackie Stewart, είχε ονομάσει «Πράσινη Κόλαση»!

ggglickkenhhauussss2

Αυτόν τον γύρο θέλει να καλύψει ο Glickenhaus σε 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, θέτοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. Αν και με τις επιδόσεις του έχει κλέψει ήδη τις καρδιές πολλών, μιας και η Scuderia Cameron Glickenhaus ισχυρίζεται ότι το 003S φτάνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τελικιάζει στα 349 χλμ/ώρα!

 https://www.youtube.com/watch?v=l-mbUeHGAFs

Και έχει γι’ αυτό έναν θηριώδη twin-turbo V8 κινητήρα που αποδίδει 800 άλογα και του χαρίζει ροπή τρένου. Σε περίπτωση που διερωτάστε, ο Jim έφτιαξε ένα αυτοκίνητο αγώνων με φλας και υποδοχή για smartphone.

ggglickkenhhauussss3

Όσο για την τιμή του, για τέτοια θα μιλάμε τώρα; Λες και μπαίνουν κοστολόγια στα όνειρα;

Πηγή: http://www.newsbeast.gr