Αρχική Οικονομία Tα δύο επαγγέλματα που πληρώνουν «χρυσάφι»

Tα δύο επαγγέλματα που πληρώνουν «χρυσάφι»

Σε εξαψήφια νούμερα έχουν εκτιναχθεί οι αμοιβές στελεχών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση, αφού οι επιχειρήσεις από τη Σίλικον Βάλεϊ ως τη Wall Street ψάχνουν εναγωνίως εξειδικευμένα στελέχη αλλά η προσφορά είναι –ακόμη– μικρή.

Το αποτέλεσμα είναι όσοι διαθέτουν τα περιζήτητα προσόντα –και δεν είναι πολλοί– έχουν ανεβάσει το «κασέ» τους στα… ύψη.  Πιο καλοπληρωμένοι –από τους καλοπληρωμένους- είναι οι διευθυντές στον τομέα των analytics, οι οποίοι αμείβονται ετησίως με 140.837 δολάρια φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Glassdoor. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο μέσος όρος των αμοιβών στον κλάδο δεν υποχωρεί κάτω από 130.000 δολάρια.

Διψούν για στελέχη οι επιχειρήσεις

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που περιλάμβαναν τους όρους «artificial intelligence « (τεχνητή νοημοσύνη) και «machine learning» (μηχανική μάθηση) διπλασιάστηκε από το 2015 έως σήμερα, σύμφωνα με την Indeed.com, γεγονός που υποδηλώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των εργοδοτών για αυτές τις ειδικότερες. Την ίδια ώρα, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα συγκεκριμένα προσόντα έχουν τριπλασιαστεί σχεδόν την τελευταία τριετία. Το ότι αυξάνονται οι διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως, δεν σημαίνει ότι αυξάνονται και οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα προσόντα, με τις επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να βρουν αυτό που ψάχνουν.

«Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους, αναμένεται να ενταθεί ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση ταλαντούχου δυναμικού», σχολιάζει ο Ρατζ Μουκέρτζι, ανώτατος αντιπρόεδρος προϊόντων στην Indeed. Όσοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στον νέο αυτόν κλάδο, πάντως, καλά θα κάνουν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Νέα Υόρκη. Καλά διαβάσατε, στη Νέα Υόρκη, και όχι το Σαν Φρανσίσκο, ανοίγουν οι περισσότερες θέσεις στην ΑΙ και τη μηχανική μάθηση –αναλογώντας σε ποσοστό άνω του 11% συνολικά.

Οι εργοδότες, μάλιστα, δίνουν σε όσους διαθέτουν τα προσόντα αυτά τις υψηλότερες αμοιβές από όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με την έκθεση της Glassdoor. Εταιρείες όπως η Apple, η Amazon, η Alphabet, το Facebook και η Uber έχουν πληρώσει αδρά για να εξασφαλίσουν τα πιο καταρτισμένα στελέχη του κλάδου, ενώ σιγά-σιγά βάζουν το χέρι στην «τσέπη» και εργοδότες από άλλους τομείς, όπως Υγεία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι οι ετήσιες αποδοχές στην ΑΙ να έχουν εκτιναχθεί σε εξαπλάσια νούμερα τα τελευταία χρόνια.

 

ΠΗΓΗ

Most Popular

Σταϊκούρας: Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας – Ανακάμψαμε ισχυρά, μειώθηκε η ανεργία, αποφεύχθηκαν τα λουκέτα

Η ελληνική οικονομία «τα κατάφερε ικανοποιητικά και έχει πολύ θετικές προοπτικές» μέσα στο «γεμάτο προκλήσεις» διεθνές περιβάλλον ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του Ecofin. «Ανακάμψαμε ισχυρά, μειώθηκε η ανεργία, αποφεύχθηκαν τα λουκέτα, ενισχύθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια, βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι «και η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις. Απαιτείται συνετή δημοσιονομική πολιτική, διορατική εκδοτ

ACS: True Leader από την ICAP για 5η συνεχή χρονιά

Η ACS βραβεύτηκε ως True Leader από την ICAP στα ομώνυμα βραβεία, για 5η συνεχή χρονιά. Από τις 30.000 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν για την πορεία και την απόδοσή τους, 59 Εταιρείες και 15 Όμιλοι αναδείχθηκαν “TRUE LEADERS” για το 2020 και πληρούν τα παρακάτω μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια:
  • Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2020.
  • Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2019 στο 2020.
  • Βρίσκονται στις κ

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Eίναι 43 ετών, από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Εξελέγη από...

Τροπολογία για μηδενική φορολόγηση στα αναδρομικά των συνταξιούχων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών 11μήνου, που καταβλήθηκαν περικομμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ στους συνταξιούχους το 2020, για τις μειώσεις συντάξεων του 2012 που...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!