Σκληρή κριτική του SPD για τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας

«Στο παρελθόν η Γερμανία δεν στέφθηκε δα και με δάφνες στο προσφυγικό. Όταν κάποτε κατέφταναν στην Ελλάδα και την Ιταλία πολλοί πρόσφυγες, η κοινωνία μας αποσιώπησε το θέμα πάρα πολύ. Eν μέσω της προσφυγικής κρίσης το 2015 υπήρξε πλέον μεγάλη διάθεση για βοήθεια», είπε ο Χουμπέρτους Χάιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια κοινή απάντηση στη διαφαινόμενη ανθρωπιστική καταστροφή, διαφορετικά θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια και κρίσιμη δοκιμασία. Επαπειλείται μια ακόμα διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παρούσα κατάσταση στην Ιταλία αποδεικνύει σαφώς ότι η προσφυγική κρίση δεν έχει παρέλθει. Η Ιταλία δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Στρατιώτες με προτεταμένες ξιφολόγχες στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στο Μπρένερ (σ.σ. σύνορα Ιταλίας -Αυστρίας) δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτήν την κρίση. Αναγκαία είναι η δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και μια κοινή στρατηγική της για την Αφρική», τόνισε ο κ. Χάιλ στο dpa.

ΠΗΓΗ