Με το ηχηρό μήνυμα «Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει την ζωή» πραγματοποιήθηκε παρουσία 700 παρευρισκομένων η πρώτη και επίσημη προβολή της φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας μεγάλου μήκους «Re-Action» σε σενάριο Αλέξανδρου Κατσάρη & Αρτέμη Σαμοθράκη, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία, και σε δημόσιες σχέσεις – επικοινωνία Χρήστου Πετρίδη, στον κινηματογράφο «Δαναό» στην Αθήνα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ντίνος Καρύδης, η Τάνια Τρύπη και η σκυλίτσα Ρόξυ, τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων, των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».

Η φιλοζωική ταινία «Re-Action» είναι αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης αφιλοκερδούς ομαδικής εργασίας και συνεργασίας δεκάδων ανθρώπων προς στήριξη και βοήθεια των αδέσποτων ζώων.

Α’ Βραβείο: Μαρία Σαρδέλη

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βραβείων στους δημιουργούς των 3 καλύτερων έργων του πανελλήνιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της ΠΦΠΟ, ο οποίος είχε προκηρυχθεί τον Ιούλιο του 2016 για την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην βόρεια και νότια χώρα και στόχο την προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα». Την απονομή έκανε η ηθοποιός-σεναριογράφος και επίτιμο μέλος της Ομοσπονδίας κα Άννα Αδριανού. Τα βραβευθέντα παιδιά παρέλαβαν το καθένα από έναν έπαινο και από ένα βιβλίο της δημοσιογράφου κας Αγγέλας Δουλγεράκη «Με λένε Πάρη Αδέσποτο. Να γίνουμε οικογένεια;», δωρεά του εκδοτικού οίκου Ίτανος.

Β’ Βραβείο: Mαρία Τσακαλάκη

Παρόντες, εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ήταν η κα Μαρία Χουστουλάκη, η κα Τίνα Κασιδόκωστα και ο κ. Μαρίνος Μπράμος. Επίσης, μαζί με πλήθος κόσμου παρόντες ήταν οι συντελεστές του έργου και μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου, μόδας και των media – Τάνια Τρύπη, Ντίνος Καρύδης, Άννα Αδριανού, Άννα Κουρή, Γωγώ Ατζολετάκη, Κωνσταντίνος Μάνος, Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Ιάσων Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Μηλιόγλου, Τζένυ Οικονόμου Ρίζου, Πάνος Απέργης, Μίλτος Μπαμπανίκος, Joy Κουμεντάκου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης,  Simone Arnaboldi, Μιλτιάδης Λάγιος, Τζένυ Καζάκου και πάρα πολλοί ακόμη.

Γ’ Βραβείο: Σοφία Παπαδοπούλου

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της ΠΦΠΟ για την πρεμιέρα ήταν η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωποι του Υπ. Παιδείας κ.ά., που με χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν την ταινία και την βράβευση των παιδιών.

Μαρία Χριστουλάκη (ΠΦΠΟ), Γωγώ Ατζολετάκη, Ντίνος Καρύδης, Τίνα Κασιδόκωστα

Στο προσεχές διάστημα η ταινία «Re-Action» ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνεργασία και σύμπραξη με μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ώστε το μήνυμά της να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!

Πηγή