Δευτέρα , Ιανουάριος 21 2019
Τελευταία νέα
Αρχική / Πολιτισμός / Τα 150 χρόνια από την δημιουργία της «Προεδρικής Φρουράς» σε γραμματόσημα! – του Δημ. Περδίκη

Τα 150 χρόνια από την δημιουργία της «Προεδρικής Φρουράς» σε γραμματόσημα! – του Δημ. Περδίκη

Τα 150 χρόνια από την δημιουργία της«Προεδρικής Φρουράς»σε γραμματόσημα!

Του Δημήτρη Περδίκη
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) κυκλοφόρησαν στις 12 Δεκεμβρίου 2018 μία νέα σειρά γραμματοσήμων, αναμνηστική των 150 ετών από την δημιουργία της «Προεδρικής Φρουράς».

Στις 12 Δεκεμβρίου 1868 με βασιλικό διάταγμα του Γεωργίου Α’δημιουργήθηκε ένα επίλεκτο «άγημα». Αυτή ήταν η πρώτη ονομασία. Με τα χρόνια αλλάξανε οι ονομασίες, όπως άλλαζαν και τα πολιτεύματα. Αυτά τα 150 χρόνια, οι επίλεκτοι, οι εύζωνες της φρουράς, του αγήματος, έγραψαν ιστορία σαν ένα σημαντικό εθνικό σύμβολο με τους αγέρωχους, επιβλητικούς φρουρούς του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, του προεδρικού μεγάρου και αλλού. Παραδείγματα για μίμηση για τις νεώτερες γενεές, πραγματικοί θεματοφύλακες των ιερών και οσίων της φυλής.
Στις 5 αξίες της σειράς εικονίζονται αξιωματικοί της Προεδρικής Φρουράς, εύζωνοι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εύζωνοι στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης εύζωνας με χειμερινή στολή και εύζωνας στην έπαρση της σημαίας!

Τα σχέδια είναι του Κώστα Ι. Σπυριούνη και την προσαρμογή έκανε η Θεανώ Βενιέρη. Η εκτύπωση έγινε στο Ίλιο Αττικής από την VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας σε φύλλα 25 γραμματοσήμων.Η σειρά θα διατίθεται για έναν χρόνο, μέχρι 11.12.2019 εκτός αν εξαντληθεί ενωρίτερα.
ΠΗΓΗ.

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

«Νίκος Μαμαγκάκης Λόγος τελευταίος» – Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Το ντοκιμαντέρ, εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ, «Νίκος Μαμαγκάκης Λόγος τελευταίος», του Τάκη Σακελλαρίου συνεχίζει την πορεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *