Σάββατο , 30 Μαΐου 2020
Αρχική / Πολιτική / Nικολόπουλος:Γιατί ο Χρ.Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,αν ο ΟΣΕ θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού;

Nικολόπουλος:Γιατί ο Χρ.Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,αν ο ΟΣΕ θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού;

Νίκος Νικολόπουλος: «Γιατί ο Χρ. Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,
αν ο ΟΣΕ θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο
της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού, που αρχίζει στις 21/9/2018
στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών;»
«Η παραβίαση των κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κρατικών ενισχύσεων και η βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, που όπως φαίνεται προκύπτει από το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 το Προαστιακού, οδηγεί στο σκαμνί του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων την προσεχή Παρασκευή 21.09.2018, κατηγορούμενους τους εκπροσώπους των εταιρειών ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε., τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, καθώς και πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕ και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του υπ’ αρ. 412/2018 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, φέρονται να προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή ζημία στον ΟΣΕ».
Χρειάστηκαν ολόκληρα 15 χρόνια γιατί στο σκάνδαλο αυτό τα εμπόδια ήταν τεράστια και ανάλογα με τον τεράστιο όγκο των χρημάτων. Έπρεπε με αυτά να λερωθούν πολλοί ώστε η εκβιαστική σιωπή στη βάση της συνενοχής να είναι εξασφαλισμένη. Στη συγκάλυψη έδωσε τα ρέστα της η διαπλοκή προς τα Κόμματα. Αλλά και εκείνα έδιναν για χρόνια τα ρέστα τους για να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα της διαπλοκής.
Μέσα από αυτή την διαδικασία παραγωγής τεραστίων σκανδάλων και αλληλοκάλυψης έφτασε η χώρα στα Μνημόνια και στις αυτοκτονίες χιλιάδων γιατί, χωρίς ευθύνη τους, βρέθηκαν σε αδυναμία να πληρώσουν μικροδάνεια, κάτι που δεν άντεχε η ψυχική τους μεγαλοσύνη.
Η Δικαιοσύνη καλεί τώρα τους υπευθύνους . Δεν θα ολοκληρώσει το έργο της, αν δεν βρει ποιοί ωφελήθηκαν και που κατέληξαν τα ποσά».
Αυτά δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ενόψει της παραπάνω δικασίμου και συνέχισε:
«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό.
Εν όψει της παραπάνω δίκης, με την υπ’ αρ. πρωτ. 7196/366/28-06-18 Ερώτηση & Α.Κ.Ε. προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη υπέβαλα μεταξύ των άλλων το ερώτημα, αν θα δηλωθεί για λογαριασμό του ΟΣΕ, ως έδει, παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην εν λόγω ποινική δίκη, η οποία έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση στις 21-09-2018, ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Όμως, τόσο ο κ. Σπίρτζης με την υπ΄ αρ. πρωτ. Β -1793/3-8-2018 απάντησή του, όσο και ο ΟΣΕ με το υπ’ αρ. πρωτ. 9007759/19-7-2018 έγγραφό του, που μου διαβίβασε με την απάντησή του ο κ. Σπίρτζης, απέφυγαν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημά μου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έχουν εν τω μεταξύ καταστεί γνωστές, φέρεται να είναι ειλημμένη η απόφαση του ΟΣΕ να απέχει από την δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παραπάνω ποινική δίκη, κάνοντας χατίρι των νταβατζήδων».
Και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέληξε στις δηλώσεις του ως εξής:
«Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν οι ως άνω πληροφορίες αληθεύουν, αυτό συνιστά τεράστιο σκάνδαλο και παράβαση καθήκοντος, η οποία διώκεται ποινικά. Για το λόγο αυτό καλώ τόσο τον κ. Σπίρτζη, όσο και τη Διοίκηση του ΟΣΕ, να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να δηλωθεί εκ μέρους του ΟΣΕ παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην παραπάνω ποινική δίκη, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των «εθνικών εργολάβων». Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστώ να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι έχει μπροστά του διεφθαρμένες αντιλήψεις και προσωπικότητες. Δυστυχώς, αντί τα κόμματα να αποκαθαρθούν από αυτές τις προσωπικότητες στέλνοντάς τες στη Δικαιοσύνη, ζητούν την διαγραφή της λεηλασίας, την νομιμοποίηση όσων έχουν γίνει ακόμα και ιδιωτικές περιουσίες και την εκ νέου εντολή να κυβερνήσουν χωρίς καμία εγγύηση ότι δεν θα συνεχίσουν τα ίδια. Μην το επιτρέψουμε».

About giorgos Panagopoulos

Δες επίσης

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα

  Προκαλεί ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ με δηλώσεις του για το προσφυγικό ζήτημα σε τουρκικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.