Παρασκευή , 10 Ιουλίου 2020
Αρχική / Απόψεις / Τεράστιες αντιδράσεις για το φλερτ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστιες αντιδράσεις για το φλερτ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής όσοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο στενής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συμφωνίας Γείτονα-Φλαμπουράρη μετά το περιβόητο ραντεβού των δύο “γερόντων” που έγινε προ 20 ημερών στο Μεγάλη Βρετάνια. Τότε συμφωνήθηκε να πέσουν οι τόνοι μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ήδη μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης υπήρξαν βουλευτές που αντέδρασαν στο ενδεχόμενο συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Όμως δεν είναι μόνο οι βουλευτές. Και ο Νίκος Παπανδρέου διαφωνεί με το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Έτσι η Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου φέρεται αποφασισμένη να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την 13η σύνταξη. Επίσης αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν ώστε η Κουμουνδούρου να ψηφίσει και την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η δικαιολογία της Χαριλάου Τρικούπη για την μη ψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το ότι “η πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού, αυτή την εποχή είναι άκαιρη. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες”.

Υπέρ του ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας τάχθηκε ο Θόδωρος Μαργαρίτης

Υπέρ του ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας έχει ταχθεί ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Αριστεράς Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος θεωρεί φυσιολογικό να συζητούν τα κόμματα μεταξύ τους. Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος προέρχεται από την ΔΗΜ.ΑΡ. και παλαιότερα ήταν μέλος του ΣΥΝ έγραψε χαρακτηριστικά facebook: «Πάντως αυτοί που θεωρούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να έχουν μεταξύ τους απλές και φυσιολογικές σχέσεις…καρφώνονται. Δεν χρειάζεται η στήριξη στη κυβέρνηση να γίνεται “παράσταση για έναν ρόλο”». Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή εκτός των στελεχών από όλες τις τάσεις του ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε και ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος μετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί ο Νίκος Παπανδρέου που χαρακτήρισε την Κουμουνδούρου ως νομενκλατούρα που επιθυμούσε να ελέγξει Δικαιοσύνης και ΜΜΕ

Ο Παπανδρέου

Την αντίθεση του στη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Νίκος Παπανδρέου. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα με την γνήσια έννοια του προοδευτισμού. Η τετραετία ήταν λαϊκισμός, το ρουσφέτι έπρεπε να το κόψουν. Η νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα κανάλια, να μπει μέσα ως ένα κομμουνιστικό κόμμα και να ελέγξει και τη δημοκρατία, εν τέλει δεν εκφράζει τον προοδευτισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Νίκος Παπανδρέου είπε με έμφαση: «Αν θέλουν να μάθουν από αυτόν, δεν έμαθαν τα σωστά μαθήματα περί δημοκρατίας και μη παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη κι όλα αυτά που ξέρουμε ότι γινόταν τότε και βγαίνουν τώρα στη φόρα. Κάνουν την αναφορά αλλά κυνικά, μέσα τους δεν τον αντέχουν, η αριστερά τον κατηγορούσε γιατί τους πήρε τις ψήφους».

Ο Νίκος Παπανδρέου έσπευσε να προσθέσει δηκτικά: «Δεν αντέχεται πολύ ένας Αντρέας, ούτε από δεξιά ούτε από το κατεστημένο της αριστεράς γιατί κι η αριστερά ένα κατεστημένο είναι στην Ελλάδα. Και όταν ήλθε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έφερε με ρουσφέτια το παλιό σύστημα. Αν μπορούν να πάρουν ψήφους εκμεταλλευόμενοι κάποιες φράσεις του, κάποιες κινήσεις του, με χαρά θα το κάνουν. Είναι κυνική εκμετάλλευση, όχι γνήσια».

Σε ότι αφορά στον αδελφό του, είπε ότι δεν νομίζει ότι «ο Γιώργος δεν τα λέει όπως τα λέω εγώ. Ο Γιώργος θα τα πει ο ίδιος όπως θέλει, όταν θέλει. Εγώ είμαι πιο έντονος στην κριτική μου. Τέλος, ο Νίκος Παπανδρέου επανέλαβε την απόφασή του να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.

Τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο βασικός συνεργάτης της Μανώλης Όθωνας ισχυρίστηκαν ότι η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ είναι αδιαπραγμάτευτη

Τα μαζεύει η Χαρ. Τρικούπη

Οι αυξανόμενες αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας ανάγκασε την Χαριλάου Τρικούπη να αλλάξει πλεύση και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί ότι υπάρχει συμφωνία. Έτσι ο εκ των στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά έσπευσε με δηλώσεις του να τονίσει με έμφαση: «Η επιλογή μας για αυτόνομη πορεία στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Μονότονα διάφοροι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες επαναλαμβάνουν εναλλάξ – με διάφορες αφορμές – το τροπάρι της δήθεν σύμπλευσης μας, μια με τη Ν.Δ. και μια με το ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή αυτόνομης πορείας και η σαφής ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική οριοθέτηση μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Αν ήταν να γίνουμε το συμπλήρωμα οποιουδήποτε, θα το είχαμε κάνει προ πολλού».

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε και η ομιλία της κ. Γεννηματά την Κυριακή στον Πύργο, όπου αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέχεια περιέλαβε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς».

Ακόμη είπε ότι «ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές, ενώ με την στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών». Για να καταλήξει: «Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Ν.Δ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».

 

Για το ασφαλιστικό

Στο μεταξύ αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το ΚΙΝΑΛ διοργανώνει εκδήλωση για το ασφαλιστικό στην αίθουσα γερουσίας στο Κοινοβούλιο. Εκεί θα τοποθετηθεί και η ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο Βρούτση, ενώ θα παρέμβουν ο Γιώργος Μουλκιώτης (βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής), ο Γιώργος Κουτρουμάνης (πρώην υπουργός Εργασίας και Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του Κινήματος Αλλαγής) και ο γραμματέας του Τομέα Συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Στην εκδήλωση έχουν προγραμματιστεί και παρεμβάσεις εκπροσώπων των φορέων.

ΠΗΓΗ

About kostas Xristou

Δες επίσης

ΚΙΤΣΟΣ ο ΚΟΡΙΟΣ: Ο μινιμαλιστής «αρχισοφός» κύριος Ροζάκης

Ο Χρήστος Ροζάκης για τον οποίο τόσο σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας των απίστευτων δηλώσεών του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.