Τρίτη , Φεβρουάριος 25 2020
Αρχική / Παιδεία / Σύγκρουση συμφερόντων στη νέα Δ.Ε. του Ανοιχτού Πανεπιστημίου;

Σύγκρουση συμφερόντων στη νέα Δ.Ε. του Ανοιχτού Πανεπιστημίου;

Απαντήσεις καλείται να δώσει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη Βουλή αυτή τη φορά, σε καταγγελίες που αφορούν τα κριτήρια επιλογής μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα σημειώνεται πως στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ, που διορίστηκε με απόφαση της υπουργού Παιδείας στις 11/9, συμπεριλαμβάνεται ως τακτικό μέλος ο Κυριάκος Κουβελιώτης, καθηγητής Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση σε πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Όμως ο κ. Κουβελιώτης είναι, την ίδια στιγμή και πρόεδρος, ίσως και ιδιοκτήτης, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Atheneum-Liberal Studies», το οποίο είναι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με έδρα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 το γεγονός αυτό συνιστά ευθεία σύγκρουση συμφερόντων, καθ’ ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συμμετέχει στη διοίκηση ενός δημοσίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και την ίδια στιγμή τυγχάνει πρόεδρος ανταγωνιστικού ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Με βάση τα παραπάνω η κα Υπουργός ερωτάται μεταξύ άλλων:

Γνώριζε η κα Υπουργός κατά τον ορισμό του κ. Κυριάκου Κουβελιώτη ως τακτικού μέλους την ιδιότητα του ως προέδρου ενός, ανταγωνιστικού προς το ΕΑΠ, ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;
Διαβλέπει η κα Υπουργός σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε αυτές τις δυο ιδιότητες;
Στην περίπτωση που η κα Υπουργός διαβλέπει τη σύγκρουση συμφερόντων, τι προτίθεται να πράξει προς τούτο;

ΠΗΓΗ

About kostas Xristou

Δες επίσης

Στη “φάκα” της εφορίας τα ακίνητα για AirBnB!

Ο φόβος των τσουχτερών προστίμων στέλνει στην ΑΑΔΕ δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Υπερδιπλάσιες οι δηλώσεις. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.