Σάββατο , 8 Αυγούστου 2020
Αρχική / Κοινωνία / Νίκος Νικολόπουλος : Μπράβο στον κ. Κοντοέ που δεν υπέγραψε, αλλά τι γίνεται με την επιλογή χώρου για το φυσικό αέριο;

Νίκος Νικολόπουλος : Μπράβο στον κ. Κοντοέ που δεν υπέγραψε, αλλά τι γίνεται με την επιλογή χώρου για το φυσικό αέριο;

Μετά την δημοσίευση επιστολής του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ κ. Νίκου Κοντοέ στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και τις διευκρινίσεις που έδωσε για την χωροθέτηση δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις μελέτες που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό, (ξανα)πήρε τη σκυτάλη του δημόσιου διαλόγου ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αναφέροντας:
«Είναι χρήσιμο να λειτουργεί επεξηγηματικά ένας σοβαρός φορέας, όπως ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ σε ζητήματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Είναι γνωστό ότι έχουν εκφρασθεί ανησυχίες για την επιλογή του χώρου (εντός της λιμενικής ζώνης), όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Επί του παρόντος δεν έχουν διασκεδασθεί οι ανησυχίες, γιατί δεν έχει εξευρεθεί και προσδιορισθεί ο χώρος της εγκατάστασης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Κοντοέ.
Ως προς το σκέλος της εκπόνησης πολλών (και κοστοβόρων) μελετών, όπως μας είχε προϊδεάσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ότι θα χρειασθούν για περιβαλλοντικούς και λόγους ασφαλείας των πολιτών, καλά έκανε ο κ. Κοντοές και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνουν εθνικούς πόρους ή τον Ο.Λ.ΠΑ.
Και είναι ακόμα καλύτερα που αναβλήθηκε η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό του Ο.Λ.ΠΑ. και αφορά σε γεωτεχνική έρευνα της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής του νέου λιμανιού, μέχρις ότου εγκριθεί αρμοδίως η χωροθέτηση της σχεδιαζόμενης μονάδας. Όταν μια απόφαση είναι σωστή και επιβεβλημένη, δεν έχω αναστολές και την επικροτώ».

About giorgos Panagopoulos

Δες επίσης

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο βρίσκεται στις Κυκλάδες

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο θα καλύπτει τις ανάγκες των νησιωτών και των επισκεπτών των Κυκλάδων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.