Δευτέρα , Ιανουάριος 21 2019
Τελευταία νέα
Αρχική / Κοινωνία / Νίκος Νικολόπουλος: Η μάνα Ελλάδα τύλιξε με τη σημαία και την αγάπη της τον Κωνσταντίνο Κατσίφα!
PHOTOS NIKOS NIKOLOPOULOS

Νίκος Νικολόπουλος: Η μάνα Ελλάδα τύλιξε με τη σημαία και την αγάπη της τον Κωνσταντίνο Κατσίφα!

«Η μάνα Ελλάδα έχει τυλίξει με τη σημαία και την αγάπη της το άψυχο σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τελευταίο κατευόδιο.

Θα ήθελα να ήμουν στους Βουλιαράτες για ν’ αποτίσω, μαζί με χιλιάδες Έλληνες, τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής σ’ έναν ανδρείο, που φύλαττε Θερμοπύλες στην πολύπαθη Βόρεια Ήπειρο. Έμεινα πίσω και λυπάμαι, γιατί υπερίσχυσε η ανάγκη να μην δούμε τον μύλο της προβοκάτσιας γεμάτον με νερό.

Νοερά, όμως, είμαι εκεί. Είμαι εκεί και στηλιτεύω την απουσία της Ελλάδας σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Κιοτήδες και εθνομηδενιστές άφησαν τον Κωνσταντίνο βορά στην Αλβανική προπαγάνδα. Τον άφησαν επί 10ήμερο σ’ ένα ψυγείο, αφενός για ν’ αλλοιώσουν τα στοιχεία μιας στυγερής δολοφονίας και αφετέρου για να έχουν χρόνο να διαχειρισθούν την οργή της μειονότητας. Έχω την πεποίθηση ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας άτυπης, κατακριτέας συνεννόησης της Ελληνικής και της Αλβανικής πλευράς. Όμως, η ανδρεία και ο ηρωισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν αλλοιώνονται. Ούτε υποχωρεί η ανάγκη για σεβασμό των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος όρθωσε στα στήθη του στη βαρβαρότητα των Αλβανικών δυνάμεων καταστολής. Η θυσία του θεριεύει τη πίστη των συντοπιτών του για συνέχιση του αγώνα προκειμένου να ζουν ισότιμα στη γη των βασανισμένων προγόνων τους.

Από το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς, δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες ουσιαστικής αρωγής στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Ο απλός λαός, όμως, εμπνέεται από τα παλληκάρια που δίνουν και τη ζωή τους για τη σημαία, το σταυρό, τη πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι ο ηρωισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ένας ακόμα σπόρος για να καρπίσει και να θεριέψει ο αγώνας εναντίον της καταδυνάστευσης των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών.

Ας είναι ελαφρύ το άγιο χώμα που σκεπάζει από σήμερα την ηρωική, αθάνατη μορφή του νεομάρτυρα του Ελληνισμού».

About giorgos Panagopoulos

Δες επίσης

Εις μνήμην Σαράντου Καργάκου

Ακολουθεί ο επικήδειος που εκφώνησε ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *