Πέμπτη , Ιούνιος 27 2019
Αρχική / Πολιτική / Ερώτηση Νικολόπουλου για τις ευθύνες των τραπεζιτών που έδιναν δάνεια χωρίς ελέγχους φερεγγυότητας

Ερώτηση Νικολόπουλου για τις ευθύνες των τραπεζιτών που έδιναν δάνεια χωρίς ελέγχους φερεγγυότητας

Οι Τράπεζες, που χορηγούσαν δάνεια χωρίς έλεγχο φερεγγυότητας των δανειοληπτών, βρίσκονται στο στόχαστρο του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος αποδίδοντας βαρύνουσα σημασία στην πρωτοβουλία του, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του ότι λίγο αργά θυμήθηκαν τα κυβερνητικά… λαγωνικά ότι πρέπει να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι το 20% εκείνων που έχουν προσφύγει στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και όπως έχει προαναγγελθεί, το πρώτο βήμα για την ανακάλυψή τους είναι το άνοιγμα 150.000 λογαριασμών δανειοληπτών.
Καμία διοίκηση, κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν είναι υπόλογο για τις δανειοδοτήσεις. Έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο φερεγγυότητας και χωρίς να πάρουν τα μέτρα τους, εγγυήσεις κ.λπ. Και τώρα φορτώνουν τα φέσια στο κράτος και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, που έχουν κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Πρωθυπουργό είναι τα ακόλουθα:
1ον Πέραν των δανειοληπτών, ποιό τίμημα θα κληθούν να καταβάλουν οι τράπεζες για τη χορήγηση δανείων χωρίς έλεγχο φερεγγυότητας;
2ον Καμία διοίκηση, κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν είναι υπόλογο για τις δανειοδοτήσεις; Έδιναν αβέρτα δάνεια χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο φερεγγυότητας και χωρίς να πάρουν τα μέτρα τους, εγγυήσεις κ.λπ.;

About giorgos Panagopoulos

Δες επίσης

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ !!!

Κυρ. Τόμπρας: Οι δανειολήπτες στην υπέρβαση αγαπάμε και στηρίζουμε Νίκο Νικολόπουλο Μετά την πρόσφατη συνάντηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.