Τρίτη , 31 Μαρτίου 2020
Αρχική / Πολιτική / Γ.Δρόσος: Ας πρόσεχε τις παρέες του, πολιτικές και όχι μόνο…

Γ.Δρόσος: Ας πρόσεχε τις παρέες του, πολιτικές και όχι μόνο…

Λάβαμε την εξώδικο όχληση, διαμαρτυρία και πρόσκληση του κ. Ιωάννη Δρόσου, την οποία ως έχουμε υποχρέωση για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύουμε αυτούσια.Μία και μόνο ανάγνωση του περιεχομένου του εν λόγω δικογράφου είναι αρκετή για να σχηματίσει γνώμη ο αναγνώστης για το τι θεωρεί συκοφαντικό ο κ. Δρόσος, ο οποίος εκλαμβάνει στην κατηγορία αυτή πληροφορίες, αναλύσεις και κρίσεις, που βεβαίως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως συκοφαντικές.

Πριν εξετάσουμε με λεπτομέρεια τις επίμαχες παραγράφους, επιβάλλεται να σκιαγραφήσουμε τη σχέση του κ. Δρόσου με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης έλαβε τον τίτλο του καθηγητή μετά από εισήγηση του κ. Δρόσου. Μεταξύ τους υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας αλλά και επαγγελματικοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι επί προεδρίας του κ. Δρόσου στην Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ (ΠΔΕ) τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Γεραπετρίτης εκπροσώπησε την ΕΠΟ στην προσφυγή του Αθηναϊκού Σωματείου Α.Σ. Ηρακλείου Αθηνών κατά της απόφασης του τότε υφυπουργού Πολιτισμού Σταύρου Κοντονή, διά της οποίας η ΠΔΕ ελάμβανε νομιμοποίηση. Το συμφωνηθέν ποσόν της συνεργασίας αυτής ανήρχετο σε 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αφορά μόνο την εκπροσώπηση σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και έκδοση προσωρινής διαταγής, ή και περαιτέρω δικαστική εκπροσώπηση, όπως παρουσία του κατά τη συζήτηση της κυρίας αγωγής και ενδεχόμενη παρουσία του σε διαδικασία έφεσης.

  

Πριν από την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, ο κ. Δρόσος ως πρόεδρος της ΠΔΕ διέγραψε το σωματείο, οι εκπρόσωποι του οποίου έντρομοι αφήρεσαν την εκπροσώπηση από το μέλος και δικηγόρο τους Ανδρέα Μαλάτο, με αποτέλεσμα η προσφυγή να ματαιωθεί λόγω μη νομιμοποίησης.

Και όμως, για δικαστική διαδικασία έκδοσης προσωρινής διαταγής, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε, ο κ. Γεραπετρίτης έλαβε το ποσόν των 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ!!!

Προφανώς ο κ. Δρόσος, ως αριστερός, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, και πιο πριν στο ΠΑΣΟΚ, επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε ασπαστεί τη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν».

 

Ως ομιλών τη ρωσική γλώσσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Α», είχε ως πρόεδρος της ΠΔΕ συχνή επαφή με τον ιδιοκτήτη –μικρομέτοχο, κατά δήλωσή του– του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε, ως πρόεδρος της ΠΔΕ, άρα και ως διοργανωτής, επέτρεψε να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στον Βόλο –όπου μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα–, με τον κ. Δρόσο να δηλώνει μετά το πέρας του αγώνα ότι «διεξήχθη ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών»!!!

Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα.

Όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) εξέδωσε στις 24/1 την απόφασή της –πόρισμα, κατά τον κ. Γεραπετρίτη– δυσμενή για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, λόγω του στενού δεσμού του κ. Δρόσου με τους κ.κ. Γ. Γεραπετρίτη και Ιβάν Σαββίδη, η «Α» είχε την πληροφόρηση ότι το δυσμενές κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε διογκωμένο στον κ. Γεραπετρίτη, με αποτέλεσμα ο υπουργός Επικρατείας, σε λιγότερο από 18 ώρες –για την ακρίβεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας– να φέρει προς ψήφιση τροπολογία-πρόκληση μεσούσης της ποδοσφαιρικής σεζόν, όταν οι επιπτώσεις για ενδεχόμενες παραβάσεις των δύο προαναφερομένων ΠΑΕ, μέχρι σήμερα, περίπου ένα μήνα μετά, δεν έχουν επέλθει.

Τα αναγραφόμενα στην εξώδικη όχληση του κ. Δρόσου περί «εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων τρίτων (εν προκειμένω του κ. Ι. Σαββίδη)» ουδέποτε ανεγράφησαν στα κείμενα της έντυπης και ηλεκτρονικής μας έκδοσης και ανήκουν στη σφαίρα φαντασίας του κ. Δρόσου. Άλλωστε, και η πληροφόρηση του κ. Γεραπετρίτη από έναν φίλο του –τον κ. Δρόσο– δεν αποτελεί συκοφαντικό γεγονός, και εφόσον ο κ. Δρόσος το αρνείται, δημοσιοποιούμε τη θέλησή του.

Τώρα, το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα ζητούσε να πληροφορηθεί από τους αρμοδίους της ΕΠΟ, αν με την ψηφισθείσα τροπολογία υπάρχει παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, προφανώς οφείλεται στην περιγραφείσα ισχυρή σχέση φιλίας με τον κ. Γεραπετρίτη, την οποία θέλησε να προστατεύσει από ένα ατόπημα που ενδεχομένως να επέφερε το θρυλούμενο Grexit.

Τα αναφερόμενα περί «διχόνοιας» και «διχασμό σε Βόρειους και Νότιους» και «έντασης», που αναφέρει ο κ. Δρόσος στην εξώδικο όχλησή του, ότι καταλογίζουμε στον ίδιο τη μεταφορά και διόγκωσή τους, για τον κ. Γεραπετρίτη, ήταν αποτέλεσμα ενός λογικού συνειρμού, αφού πριν ακόμη περάσει ένα ημίωρο από την έκδοση της απόφασης της ΕΕΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποχρεώθηκε να αναρτήσει twit του κ. Γεραπετρίτη, και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ εμφανίζεται πανό 50 μέτρων, του οποίου η κατασκευή απαιτεί χρόνο τουλάχιστον 2-3 ημερών!!! Άρα, προϋπήρχε μια σειρά ενεργειών εκ μέρους του ΠΑΟΚ, αν η απόφαση της ΕΕΑ ήταν αρνητική για την ΠΑΕ.

Αν ο κ. Δρόσος αρνείται ότι είχε συμμετοχή στη δημιουργία αυτού του κλίματος, δημοσιεύουμε την άρνησή του, έχοντας πάντα την απορία ποιος άλλος θα μπορούσε να συνδέσει την πλευρά του ΠΑΟΚ με την πλευρά της κυβέρνησης. Άλλωστε, οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται…

Όσον αφορά το αναγραφέν από την εφημερίδα μας συμπέρασμα ότι ο κ. Δρόσος επιμελήθηκε τη σύνταξη της επίμαχης τροπολογίας, του κ. Γεραπετρίτη, ήταν ένας λογικός συνειρμός, αφού πέραν της στενής φιλικής και επαγγελματικής σχέσης, υπήρχε  και η αγωνία του κ. Γεραπετρίτη, που εκφράστηκε μέσω των ενεργειών  του κ. Δρόσου, μήπως η ψηφισθείσα τροπολογία αποτελούσε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Η αναφορά μας στη συμμετοχή του κ. Δρόσου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες που απέρριψε το ΣτΕ, ως εκπροσώπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, είχε την υποδομή της στη δημόσια στήριξη του κ. Δρόσου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του σχετικού νομοσχεδίου σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, που πραγματοποιήθηκε στον ΔΣΑ τον Οκτώβριο του 2016, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφέροντας ότι «για 246 εκατομμύρια λόγους θεωρώ ότι πρόκειται για σωστό και άρτιο νομοσχέδιο».

Στο σημείο αυτό αναρωτιόμαστε τι το συκοφαντικό υπάρχει στην αναφορά μας αυτή.

Το γεγονός της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ δεν αμφισβητείται και δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η συκοφαντία εις βάρος του κ. Δρόσου.

Αναφερόμενος στην αναγραφή της «Α», ότι ήταν «ο ικανότατος αρχιτέκτονας των off shore του Άκη Τσοχατζόπουλου», δεν κατανοούμε το δυσφημιστικό στοιχείο της αναφοράς μας.

Ο κ. Δρόσος, κουμπάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, υπήρξε επιλογή του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά το χρονικό διάστημα 1997-2001, στον τομέα Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του ίδιου υπουργείου.

Ουσιαστικά στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, ο κ. Δρόσος ήταν το Νο2 του ΥΠΕΘΑ, μετά τον κ. Άκη

Αν βοήθησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως νομικός και συγγενής του να ιδρύσει off shore εταιρείες, δεν σημαίνει ότι διέπραξε κάποιο ποινικό αδίκημα, ώστε να μας κατηγορεί για συκοφαντία. Το γεγονός ότι στην εξώδικη όχλησή του κάνει λόγο για «γενικότερη οικονομική σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο» ουδέποτε ανεγράφη στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, και αποτελεί συμπέρασμα του κ. Δρόσου για να στοιχειοθετήσει ευθύνες εις βάρος μας.

Το να συνδράμει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε δημιουργία off shore εταιρειών δεν είναι αδίκημα. Αδίκημα θα ήταν αν υπήρξε συμμετοχή του νομικού που επιμελήθηκε τη δημιουργία των εταιρειών αυτών και στο περιεχόμενο, δηλαδή στο ταμείο των εταιρειών αυτών…

Τελειώνοντας θα αναφερθούμε στην κατηγορία(;) ότι τον συκοφαντήσαμε γράφοντας ότι ήθελε να δώσει 30 εκατ. στον ΠΑΟΚ.

Εδώ γελάει όλη η Ελλάδα. Όχι μόνο η ΕΡΤ, που είχε διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Δρόσο, ήταν έτοιμη να δώσει το ποσόν αυτό στον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά θα πρέπει να θυμηθεί ο κ. Δρόσος ότι στις 5 Ιουλίου του 2019, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ θα συμβληθεί με τον ΠΑΟΚ, με καταβολή του εν λόγω ποσού, παρουσία του κ. Δρόσου. Η σύμβαση δεν υπεγράφη, διότι ο τότε υπουργός κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή, ώστε να εκταμιευθεί το ποσόν αυτό.

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι ουδέποτε συκοφαντήσαμε τον κ. Δρόσο. Αν δεν είχε συμμετοχή σε κάποια εκ των ανωτέρω γραφομένων, διά της δημοσίευσης του εξωδίκου του καταγράφουμε τη θέση του. Αν πάλι αισθάνεται για δικού του λόγους εκτεθειμένος, από τη δημοσιοποίηση των σχέσεών του με δικηγορικά γραφεία, και εν γένει πολιτικούς (του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ), ας πρόσεχε με ποιους συνεργάστηκε.

Η ΑΠΟΨΗ

ΥΓ.1: Θα θέλαμε μια ερμηνεία, γιατί ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρέμεινε επί τέσσερις και πλέον μήνες μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας; Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γεραπετρίτης επιθυμούσε την παραμονή του στην ΕΡΤ, αλλά «επαναστάτησε» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν είδε με καλό μάτι τον σύμβουλό του να υπηρετεί τον πολιτικό του αντίπαλο;

Απάντηση ΔΕΝ αναμένουμε.

ΥΓ.2: Στην επόμενη σελίδα αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», στις 14 Νοεμβρίου 2018, που αφορά άμεσα τον κ. Δρόσο, με τη δικαιολογημένη απορία αν ο κύριος Καθηγητής απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, λόγω του περιεχομένου του ρεπορτάζ.

Αναδημοσίευση από τα “ΝΕΑ”

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: Ο κολλητός του Άκη Τσοχατζόπουλου επικεφαλής στο… syriza chanell

Όχι πάρα πολύ παλιά, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018 η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ανήρτησαν ένα άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον Γιάννη Δρόσο. Αφορμή ο τότε ορισμός του δικηγόρου και καθηγητής Νομικής στην διοικητική κεφαλή της ΕΡΤ. Η «Α» το αλίευεσαι και το αναδημοσιεύει σήμερα αυτούσιο… 

 Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας φέρνει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της πολύπαθης ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο, να κινείται σε ένα νοητό τρίγωνο. Τρίγωνο, όχι κάποιας… περίεργης διαπλοκής ή τριγωνικής συναλλαγής, αλλά γεωγραφικό, μιας και στην μακρόχρονη καριέρα του (πέραν της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας) τρεις είναι οι βασικοί σταθμοί του.

Λίγα χρόνια αργότερα στο κτίριο της ΕΠΟ στο Γουδή, ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας, τότε που ο Σταύρος Κοντονής οραματίστηκε την «εξυγίανση» βάζοντας «δοτούς» προέδρους.

Και τώρα στη Λεωφόρο Μεσογείων ως διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης η οποία από το «μαύρο» του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να γίνει πολιτικό παιχνιδάκι του Νίκου Παππά και να μετατραπεί μέσα σε τρία χρόνια σε «syriza channel».

Ο δικηγόρος και Καθηγητής Νομικής ορίστηκε επικεφαλής στην ΕΡΤ, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης είναι τα δύο καινούργια μέλη του ΔΣ.

Το βιογραφικό του κ. Δρόσου σε αφήνει άναυδο. Ευρυμάθεια, εντυπωσιακές σπουδές, βαθύς γνώστης του Δημοσίου Δικαίου με πολυάριθμα άρθρα για το Σύνταγμα, τη δημόσια τάξη, το δικαίωμα ψήφου των απόδημων, τη νομική θέση των πολιτικών κομμάτων.

Ο 67χρονος δικηγόρος ανηφορίζει στην ΕΡΤ για να λύσει με τις γνώσεις του τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το «σύστημα Παππά» στο Ραδιομέγαρο μαζί με τους ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Καλφαγιάννη.

Ο Γιάννης Δρόσος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας που λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» ή του χιουμοριστικού τσιτάτου του διαδικτύου «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ».

Σε νεαρή ακόμη ηλικία, ο Δρόσος μπήκε κι αυτός στη λίστα των «αντιστασιακών» κατά της Χούντας, παιδί δηλαδή της περίφημης «γενιάς του Πολυτεχνείου» που εξαργύρωσε τους αγώνες με πολιτικές θέσεις.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

About kostas Xristou

Δες επίσης

Προσπάθεια της Τουρκίας για νέο ανθελληνικό άξονα με Σκόπια, Αλβανία, Κόσσοβο

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, η Τουρκία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.