Δευτέρα , Ιανουάριος 21 2019
Τελευταία νέα
Αρχική / Παιδεία / Ζούμε μεγάλες στιγμές στην Ελλάδα: «Γνωρίζω το Ισλάμ: κάνω καλύτερα τη δουλειά μου»

Ζούμε μεγάλες στιγμές στην Ελλάδα: «Γνωρίζω το Ισλάμ: κάνω καλύτερα τη δουλειά μου»

Τα σχόλια δικά σας:

 Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζω το Ισλάμ: κάνω καλύτερα τη δουλειά μου» πραγματοποιήθηκε στη φυλακή Διαβατών Θεσσαλονίκης για τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης της Βόρειας Ελλάδας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή – κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν οι γενικοί γραμματείς των δύο Υπουργείων κ.κ. Ευτύχης Φυτράκης και Γιώργος Καλαντζής, εγκαινιάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη συνεργασία τους σε κοινά θέματα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού για τις λατρευτικές ανάγκες, τις σημαντικές εορτές, τις διαφορές των επιμέρους μουσουλμανικών δογμάτων, την ιερότητα του κορανίου, τις ώρες της προσευχής και τους ειδικούς κανόνες συμπεριφοράς που ακολουθούν οι μουσουλμάνοι.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η βελτίωση στη μεταχείριση των κρατουμένων με τρόπο που αφενός  υπηρετεί την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών, αφετέρου διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων.

Σημειώνεται ότι σήμερα κρατούνται στις ελληνικές φυλακές 2.985 μουσουλμάνοι και αλλοδαποί πολίτες για τους οποίους η ελληνική πολιτεία εγγυάται τη θρησκευτική τους ελευθερία και διασφαλίζει το σεβασμό των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος.

Υπεύθυνη του σεμιναρίου ήταν η αναπλ. Καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Αγγελική Ζιάκα ενώ συνεργάστηκε ο Δρ. Τζιχάδ Χαλίλ, εξωτερικός συνεργάτης του ΑΠΘ, προς τους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

Τι θέλουμε ακριβώς να πετύχουμε με την απορρόφηση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια?

Τα ΤΕΙ μπορούν να εξελιχθούν όπως σε άλλες χώρες σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει καμμία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *