Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία νέα
Αρχική / Οικονομία / Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, ΜΟΗ, Eurobank και τη hi-tech ΓΣ της Μυτιληναίος

Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, ΜΟΗ, Eurobank και τη hi-tech ΓΣ της Μυτιληναίος

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Γνωμοδότηση, πληροφορείται η στήλη, ότι ζήτησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις δυνατότητες που έχει να αντιδράσει στις δικαστικές αποφάσεις – κάποιες τελεσίδικες – υπέρ των ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Αρχιρόδον για την υπόθεση υποθαλάσσιας αρτηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Η απαίτηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανέρχεται σε περίπου 67 εκατ. ευρώ.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η hi-tech Γενική Συνέλευση της εταιρείας σε όσους συμμετείχαν σε αυτή απομακρυσμένα και ηλεκτρονικά.

Η πανδημία έχει αναγκάσει τις εταιρείες διεθνώς να προχωρήσουν σε μια σειρά καινοτομιών και οι γενικές συνελεύσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ετσι, έγινε και στην περίπτωση της Μυτιληναίος που οργάνωσε μια υβριδική Γ.Σ. με ελάχιστη παρουσία εκ του σύνεγγυς και τον κύριο όγκο να συμμετέχει (και να ψηφίζει) ηλεκτρονικά.

Η αρτιότητα με την οποία εξελίχθηκε η όλη διαδικασία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εξωτερικό, τόσο σε ότι αφορά την ποιότητα ήχου και εικόνας, όσο και την αγγλική μετάφραση που ήταν διαθέσιμη. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία των ψηφοφοριών που έγιναν χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα, η εισηγμένη επέλεξε στην αρχή της διαδικασίας να παρουσιάσει ένα εισαγωγικό βίντεο με τις δραστηριότητές της το οποίο επίσης έλαβε θετικά σχόλια…

 

MOH: Σε σημαντικές αποπληρωμές προμηθευτών προχώρησε, κατά τη διάρκεια του Α΄ τριμήνου, η Motor Oil. Η εταιρεία, αφού σήκωσε δανεισμό από τις τράπεζες, κάνοντας χρήση πιστωτικών ορίων, μείωσε τις υποχρεώσεις της, προς τους προμηθευτές κατά 440 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές υποχώρησαν κατά 503 εκατ. ευρώ.

Στόχος των αποπληρωμών ήταν να αυξηθούν τα περιθώρια για αγορές αργού πετρελαίου, σύμφωνα με αναλυτές. Αν έχουν δίκαιο, η Motor Oil «στόκαρε» αργό, κατά τη περίοδο της βουτιάς των τιμών, και η αύξηση του καθαρού δανεισμού (908 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου), που εμφάνισε στο α’ τρίμηνο, θα είναι παροδική.

 

EUROBANK: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, η βουλγαρική θυγατρική της Eurobank, Eurobank Bulgaria A.D., σύναψε συμφωνία για την πώληση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και δανείων λιανικής τραπεζικής.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, χωρίς επίπτωση στην κατάσταση ενοποιημένων αποτελεσμάτων αναφέρει η τράπεζα στις οικονομικές καταστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

About kostas Xristou

Δες επίσης

Κυριαρχία τραπεζών-funds με το νέο Πτωχευτικό, απροστάτευτη η Α΄κατοικία

Το δρόμο για μαζικές πτωχεύσεις και μεταφορά περιουσιών στους πιστωτές ανοίγει το σχέδιο της κυβέρνησης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.