Αρχική Διάφορα Oι λομπίστες των πολυεθνικών «κανονίζουν» τους νόμους της ΕΕ

Oι λομπίστες των πολυεθνικών «κανονίζουν» τους νόμους της ΕΕ

Δείτε το ακόλουθο βίντεο:

Τhe lobbying in Brussels in one minute

Μετάφραση των υπότιτλων του βίντεο:

Πως μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα τους Ευρωπαϊκούς νόμους και τον κόσμο των επιχειρήσεων;

Οι περισσότεροι Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωβουλευτές παίρνουν πολλές σημαντικές αποφάσεις για την ευημερία των πολιτών. Αυτές οι αποφάσεις μετατρέπονται σε νόμους που εφαρμόζονται στις χώρες-μέλη. Είναι πολύ σημαντικό για τις μεγάλες εταιρείες να βρίσκονται στο σωστό μέρος την σωστή ώρα. Σκοπός τους είναι να επηρεάζουν του ευρωκράτες να ψηφίζουν νόμους που θα εκφράζουν τα συμφέροντα των εταιρειών τους.
Νοικιάζουν εκατοντάδες γραφεία που βρίσκονται κοντά στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Βρυξέλλες περίπου 20.000 λομπίστες πληρώνονται για να δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους πολιτικούς. 4.000 από αυτούς τους λομπίστες μάλιστα διαθέτουν μόνιμο πάσο ελεύθερης εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτοί οι λομπίστες στην πραγματικότητα προτείνουν νομοθεσίες που μερικές φορές υιοθετούνται από τους πολιτικούς. Στις Βρυξέλλες οι λομπίστες και οι πολιτικοί δουλεύουν χέρι-χέρι για μια καλύτερη, πιο αποδοτική και πιο επιχειρηματική Ευρώπη.

Υπενθυμίσεις δικές μου 

  1. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Commission, η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας τα μέλη διορίζονται, δεν εκλέγονται. Η Commission έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εισήγησης νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό οι 20.000 περίπου λομπίστες που αντιπροσωπεύουν κυρίως συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και μεγάλων τραπεζών έχουν νοικιάσει γραφεία κοντά στο κτίριο όπου στεγάζεται η Commission στις Βρυξέλλες.
  2. Στο Στρασβούργο βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο. Στο Ευρωκοινοβούλιο έρχεται για «συζήτηση» αποκλειστικά και μόνο όποια νομοθεσία (έπειτα από τις προτάσεις και τις «συμβουλές» των λομπιστών προς την Commission) εισηγείται κάθε φορά η Commission… Oπότε, οι 4.000 περίπου λομπίστες που έχουν ελευθέρας στο Ευρωκοινοβούλιο πιέζουν τους Ευρωβουλευτές, ώστε να πάρουν τις συμφέρουσες για τις εταιρείες τους αποφάσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, πολίτες άνω των 60, υγειονομικούς

Σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη, όπως είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, καθώς και οι υγειονομικοί συνιστάται η χορήγηση...

Στα 3,170 δις. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο του 2021

Χαμήλωσε ταχύτητα ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο ενώ το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας βρέθηκε κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!