Αρχική Υγεία Novartis: Εδωσε πολιτικούς και το FBI

Novartis: Εδωσε πολιτικούς και το FBI

Και οι τρεις μάρτυρες που εξέτασε το FBI κατονόμασαν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα! Την αποκάλυψη αυτή κάνει στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης, υπενθυμίζοντας ότι το κουβάρι της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τους πελάτες του.

Οπως τονίζει ο κ. Σαράκης, τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζουν είναι ορισμένα από τα 10 στα οποία έχουν αναφερθεί οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν στην Ελλάδα. Αυτό που υποστήριξαν, μάλιστα, οι πελάτες του γνωστού δικηγόρου είναι ότι η εταιρία Novartis χειραγωγούσε τις αποφάσεις των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων!

Οι καταθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, καθώς δεν έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές.
Την ίδια ώρα, πραγματικό ίλιγγο προκαλούν τα αποσπάσματα των επίμαχων καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τους κωδικούς «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» που βλέπουν σταδιακά το φως τη δημοσιότητας, παραπέμποντας σε ένα πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ. Ειδικότερα, ο «Μάξιμος Σαράφης» καταθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εμπλέκοντας τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Λιντζέρη.

Οσον αφορά τον κ. Αβραμόπουλο, ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι μόνο για την παραγγελία των εμβολίων για τον ιό H1N1 ο τότε υπουργός Υγείας «αποκλείεται να έλαβε δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ». Αναφέρεται, επίσης, σε «σκάνδαλο» στον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό HIV, «το μεγαλύτερο», κατά τη γνώμη του, στον χώρο της Υγείας. «Αφορούσε τον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV επί υπουργίας Αβραμόπουλου.

Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ τα διαθέτουν μόνο οι εταιρίες α) Roche και β) Chiron, που ανήκει στον όμιλο Novartis», ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως «θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40.000.000 ευρώ».
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε ότι βοήθησε στην τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων με τη βοήθεια της εταιρίας Prestige και των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Το Βήμα» Νίκου Χασαπόπουλου (κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου) και Ελενας Φυντανίδου.

«Η συγκεκριμένη εταιρία έλαβε από τη Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μιας διετίας προκειμένου, μεταξύ άλλων, α) να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ’ εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011, β) να καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Ανδρ. Λοβέρδου, γ) να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψηφίου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012).

Θεωρώ ότι το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά». Αναφορικά με τον Αδωνι Γεωργιάδη, τονίζει ότι «χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από τη Νovartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων», ενώ τον Δ. Λιντζέρη τον ονομάζει «ταμία» του Βαγγέλη Βενιζέλου. «Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στη Novartis, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ» κατέθεσε o μάρτυς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Nous etes Juif et vous souhaitez rencontrer d’autres personnes de ce communaute

Nous etes Juif et vous souhaitez rencontrer d’autres personnes de ce communaute parmi une grande communaute Les membres vous attendent pres de i  votre logis! Mon grand...

‘I Know Narcissists. Listed Below Are Four Evidence You Are Relationship One’

'I Know Narcissists. Listed Below Are Four Evidence You Are Relationship One' We grew up with narcissists around myself, and my personal struggles working with...

RESPONSIBLE LENDING – MAKING CERTAIN YOU ARE ABLE TO AFFORD THE MORTGAGE

RESPONSIBLE LENDING – MAKING CERTAIN YOU ARE ABLE TO AFFORD THE MORTGAGE Since 2010, brand new lending that is responsible came into force for...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!