Αρχική Πολιτική Nικολόπουλος:Γιατί ο Χρ.Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,αν ο ΟΣΕ...

Nικολόπουλος:Γιατί ο Χρ.Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,αν ο ΟΣΕ θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού;

Νίκος Νικολόπουλος: «Γιατί ο Χρ. Σπίρτζης και ο ΟΣΕ δεν απαντούν στο ερώτημα,
αν ο ΟΣΕ θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο
της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού, που αρχίζει στις 21/9/2018
στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών;»
«Η παραβίαση των κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κρατικών ενισχύσεων και η βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, που όπως φαίνεται προκύπτει από το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 το Προαστιακού, οδηγεί στο σκαμνί του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων την προσεχή Παρασκευή 21.09.2018, κατηγορούμενους τους εκπροσώπους των εταιρειών ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε., τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, καθώς και πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕ και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του υπ’ αρ. 412/2018 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, φέρονται να προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή ζημία στον ΟΣΕ».
Χρειάστηκαν ολόκληρα 15 χρόνια γιατί στο σκάνδαλο αυτό τα εμπόδια ήταν τεράστια και ανάλογα με τον τεράστιο όγκο των χρημάτων. Έπρεπε με αυτά να λερωθούν πολλοί ώστε η εκβιαστική σιωπή στη βάση της συνενοχής να είναι εξασφαλισμένη. Στη συγκάλυψη έδωσε τα ρέστα της η διαπλοκή προς τα Κόμματα. Αλλά και εκείνα έδιναν για χρόνια τα ρέστα τους για να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα της διαπλοκής.
Μέσα από αυτή την διαδικασία παραγωγής τεραστίων σκανδάλων και αλληλοκάλυψης έφτασε η χώρα στα Μνημόνια και στις αυτοκτονίες χιλιάδων γιατί, χωρίς ευθύνη τους, βρέθηκαν σε αδυναμία να πληρώσουν μικροδάνεια, κάτι που δεν άντεχε η ψυχική τους μεγαλοσύνη.
Η Δικαιοσύνη καλεί τώρα τους υπευθύνους . Δεν θα ολοκληρώσει το έργο της, αν δεν βρει ποιοί ωφελήθηκαν και που κατέληξαν τα ποσά».
Αυτά δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ενόψει της παραπάνω δικασίμου και συνέχισε:
«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό.
Εν όψει της παραπάνω δίκης, με την υπ’ αρ. πρωτ. 7196/366/28-06-18 Ερώτηση & Α.Κ.Ε. προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη υπέβαλα μεταξύ των άλλων το ερώτημα, αν θα δηλωθεί για λογαριασμό του ΟΣΕ, ως έδει, παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην εν λόγω ποινική δίκη, η οποία έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση στις 21-09-2018, ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Όμως, τόσο ο κ. Σπίρτζης με την υπ΄ αρ. πρωτ. Β -1793/3-8-2018 απάντησή του, όσο και ο ΟΣΕ με το υπ’ αρ. πρωτ. 9007759/19-7-2018 έγγραφό του, που μου διαβίβασε με την απάντησή του ο κ. Σπίρτζης, απέφυγαν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημά μου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έχουν εν τω μεταξύ καταστεί γνωστές, φέρεται να είναι ειλημμένη η απόφαση του ΟΣΕ να απέχει από την δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παραπάνω ποινική δίκη, κάνοντας χατίρι των νταβατζήδων».
Και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέληξε στις δηλώσεις του ως εξής:
«Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν οι ως άνω πληροφορίες αληθεύουν, αυτό συνιστά τεράστιο σκάνδαλο και παράβαση καθήκοντος, η οποία διώκεται ποινικά. Για το λόγο αυτό καλώ τόσο τον κ. Σπίρτζη, όσο και τη Διοίκηση του ΟΣΕ, να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να δηλωθεί εκ μέρους του ΟΣΕ παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην παραπάνω ποινική δίκη, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των «εθνικών εργολάβων». Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστώ να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι έχει μπροστά του διεφθαρμένες αντιλήψεις και προσωπικότητες. Δυστυχώς, αντί τα κόμματα να αποκαθαρθούν από αυτές τις προσωπικότητες στέλνοντάς τες στη Δικαιοσύνη, ζητούν την διαγραφή της λεηλασίας, την νομιμοποίηση όσων έχουν γίνει ακόμα και ιδιωτικές περιουσίες και την εκ νέου εντολή να κυβερνήσουν χωρίς καμία εγγύηση ότι δεν θα συνεχίσουν τα ίδια. Μην το επιτρέψουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εμβόλιο: Αρχίζει η χορήγηση της τέταρτης δόσης – Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα – Μέσω ΑΑΔΕ η βεβαίωση προστίμων

Ανοίγει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 4ης δόσης που αφορά συγκεκριμένες, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως γνωστοποίησε κατά την αποψινή...

Τα παράπονα των καταναλωτών στο MyRAE για θέματα ενέργειας

Θέματα λογαριασμών και πληρωμών αφορούν τα περισσότερα παράπονα (42% του συνόλου) που υποβάλουν οι καταναλωτές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ το 17% έχουν να κάνουν με τη σύμβαση μεταξύ καταναλωτή και εταιρίας, το 10% με την ποιότητα εξυπηρέτησης και το 8% αφορά τεχνικά προβλήματα. Το υπολειπόμενο 22%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΡΑΕ, αφορά πλειάδα διαφόρων θεμάτων με μικρά ποσοστά έκαστο. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 13/9/2021-16/01/2022, διάστημα στο οποίο λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων των καταναλωτών myRAE. Συ

Κορωνοϊός: 18.834 νέα κρούσματα και 101 θάνατοι – Στους 672 οι διασωληνωμένοι

Σε 18.834 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Επιπλέον, σήμερα Δευτέρα 17/1 κατεγράφησαν 101 θάνατοι. Παράλληλα, σε 672 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Αττική...

Ψηφιακή υπογραφή με λίγα κλικ – Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ). Η νέα ΑΠΕΔ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αποστολή της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!