Αρχική Οικονομία MIG-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Η VIVARTIA ΣΤΗΝ CVC

MIG-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Η VIVARTIA ΣΤΗΝ CVC

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ…

Μηδαμινό τίμημα για έναν όμιλο που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

Τι γράφει χαρακτηριστικά το sofokleousin.gr :

Αλλάζει χέρια ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος βιομηχανιών τροφίμων, με ένα deal που φέρνει νέους επενδυτές στον κλάδο και δημιουργεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων στην αγορά: Η Vivartia -η παλιά γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” αναδιαρθρωμένη με συγχωνεύσεις και εξαγορές – που έχει κοστίσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην παλιά MIG του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, πωλείται στο πολυεθνικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners έναντι 161,1 εκατ. ευρώ.

Πέραν των επιπτώσεων του στη μελλοντική διαμόρφωση του επιχειρηματικού χάρτη στην Ελλάδα, το deal θα επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά μεγέθη, τις δυνατότητες και της προοπτικές της MIG, “αγγίζοντας” και την Τρ. Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και βασικός πιστωτής της.

Η MIG ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποδέχθηκε την προσφορά της CVC Capital, δίνοντας πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων για τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών.

Τα μεγάλα δάνεια

H πάλαι ποτέ κραταιά και νυν υπερχρεωμένη MIG θα παραχωρήσει όλες τις μετοχές της Vivartia που κατέχει (92,08%), έναντι 161,1 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό αντιστοιχεί σε συνολική αποτίμηση 175 εκατ. ευρώ για την πωλούμενη εταιρεία με τις 14 θυγατρικές.

 

Η δικαιολογία για το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα είναι ο υψηλός δανεισμός του ομίλου Vivartia, που ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ. Μαζί με το πακέτο μετοχών (92,08%) η αγοράστρια CVC Capital παίρνει και τα δάνεια, εγγυόμενη την αποπληρωμή τους. Προφανώς θα επιδιώξει συμφωνίες αναδιάρθρωσης με “κουρέματα” και επιμηκύνσεις.

Μιά πρώτη αναδιάρθρωση επιτυγχάνει η MIG, με μια συμφωνία που συνοδεύει το deal πώλησης της Vivartia. Οπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται κατά 3 χρόνια ο χρόνος αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της προς την Τρ. Πειραιώς και μειώνονται σε 3% τα επιτόκια.

Μένει άδειο κέλυφος

Με την πώληση του ομίλου Vivartia και της SingularLogic που ανακοινώθηκε χθες, “φτωχαίνει” η MIG, η οποία απομένει πλέον επενδυτικό “κέλυφος” με ήσσονος σημασίας και μικρής αξίας συμμετοχές.

Από την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής της θα εγγράψει σημαντικές ζημίες. Η απαξίωση της θα έχει αντίκτυπο στην Τρ. Πειραιώς ως βασικό της μέτοχο. Το θετικό για την τράπεζα είναι ότι διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της έναντι της Vivartia και των θυγατρικών της που περιέρχονται στην CVC.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Lass mich dadurch referieren Erfahrungen Mittels dating cafe – Sehrinizde Dating

Lass mich dadurch referieren Erfahrungen Mittels dating cafe - Sehrinizde Dating Unterschiedliche sein Eigen nennen uberhaupt nichts noch mehr geschrieben. Sodann habe meinereiner untergeordnet...

How to simply take and handle pay check that is definitely on the web sameday deposits? Lately, many bank

How to simply take and handle pay check that is definitely on the web sameday deposits? Lately, many bank Why wouldn't you take into account...

If you have good or exceptional financing, you are capable to qualify for a charge card

If you have good or exceptional financing, you are capable to qualify for a charge card 3. 0% APR Cards If you've got close or exceptional...

We have an issue that I would like to be informed about. My favorite child obtained partnered in 2012 and I also really feel...

We have an issue that I would like to be informed about. My favorite child obtained partnered in 2012 and I also really feel...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!