Σάββατο , Φεβρουάριος 16 2019
Αρχική / Κοινωνία / Πάτρα: Υπό αίρεση το μέτρο της σταδιακής αντιδρόμησης της οδού Κανακάρη

Πάτρα: Υπό αίρεση το μέτρο της σταδιακής αντιδρόμησης της οδού Κανακάρη

Η προσφυγή που έχουν καταθέσει κάτοικοι του βορείου τμήματος της Κανακάρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει φρενάρει το αρχικό πλάνο του Δήμου Πατρέων για την σταδιακή αντιδρόμηση της οδού, από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και τη Γούναρη.
Η απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο περιέγραφε ότι μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της μικρής περιμετρικής μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη από το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.
Η «Π» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Π. Στάμος διευκρίνισε ότι αυτό που έχει παγώσει λόγω της προσφυγής των κατοίκων στην Αποκεντρωμένη (και μέχρι να αποφανθεί η ειδική επιτροπή που την εξετάζει) είναι η σταδιακή αντιδρόμηση μέχρι τη Γούναρη και όχι συνολικά η αντιδρόμηση της Κανακάρη.
Στην επισήμανσή μας ότι βλέπουμε να γίνονται σημειακές εργασίες κατά μήκος της Κορίνθου και της Κανακάρη, εκεί που προβλέπεται να λειτουργήσουν φωτεινοί σηματοδότες, ο αντιδήμαρχος μας εξήγησε ότι πρόκειται για παλιότερη εργολαβία που προχωράει κανονικά. Πρόσθεσε ότι αν καθυστερήσει η ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης να αποφανθεί για την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι, δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει ο Δήμος την σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη και να αλλάξει τη φορά της κίνησης των οχημάτων ενιαία σε όλο το μήκος της οδού.
Το στέλεχος της Δημοτικής Αρχής εξήγησε ότι δεν ισχύουν προθεσμίες εάν κριθεί σκόπιμο να ζητηθούν οι απόψεις τεχνικών υπηρεσιών για να αποφανθεί η επιτροπή της Αποκεντρωμένης.
Ο Π. Στάμος δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει εάν θα υπάρξει καθυστέρηση, καθώς δεν είναι στο χέρι του να εκδώσει ή όχι την απόφαση. Ως εκ τούτου ο Δήμος θα περιμένει την κρίση των μελών της επιτροπής επί της προσφυγής των κατοίκων.
Στην προσφυγή τους οι 12 κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Κανακάρη και η ένωσή τους, ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιδρόμηση της οδού. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι με τις αποφάσεις που ζητούν την ακύρωσή τους, ελήφθησαν τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της Πάτρας. Αιτούνται να γίνει έλεγχος νομιμότητας (ουσιαστικά και κατασταλτικά), καθώς επίσης να ακυρωθούν και να ανασταλούν τα έργα της αντιδρόμησης που έχουν ξεκινήσει.
Εκτός από την έλλειψη της απαιτούμενης πλειοψηφίας, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις πρέπει να επαναληφθούν, «αφού δεν αναφέρουν ρητά, ότι ο πολίτης που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να προσβάλει αυτές, νομίμως σε τακτή προθεσμία και σε ποια υπηρεσία».

About Online Press

Δες επίσης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το νέο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Κυβέρνηση και οι τράπεζες υποχώρησαν από τις αρχικές τους θέσεις και βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή για την προστασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.