Σε λίγο θα πρέπει …να πουλάς οικόπεδο, για να ταξιδεύσεις από τα 14 αεροδρόμια της.
Σοκ στην φραπεδοκοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να κόψει τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» στη διάρκεια του χειμώνα.
Τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάφο σταματάνε μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.
Αιτία η αύξηση των τελών από την γερμανική Fraport.
Οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι ανυπολόγιστες, αφού η δυνατότητα των κατοίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ταξιδέψουν με πολύ φτηνό κόστος στα Χανιά είχαν δημιουργήσει στην Κρήτη τον «τουρισμό του Σαββατοκύριακου», ενώ η σύνδεση με Κύπρο είχε δημιουργήσει τουριστικό «ρεύμα», σε όλη τη διάρκεια του έτους.
O Χρήστος Μυλωνάκης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων, είπε στο euronews:
«Τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας, μόνο στο αεροδρόμιο, έχουνε καταργηθεί αυτή τη στιγμή. Επειδή δε θα έρθουνε 96.000 επιβάτες, που δε θα έρθουνε φέτος, θα κλείσουν πάρα πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες στην παλιά πόλη, άρα (θα χαθούν) και άλλες θέσεις εργασίας.»
Η απόφαση της Ryanair ήρθε μετά από ανάλογες αποφάσεις που είχαν λάβει οι Aegean Airlines και η μία ακόμα αεροπορική εταιρεία, οδηγώντας σε σχεδόν πλήρη απομόνωση των Χανίων.
Μετά την ανακοίνωση της Ryanair, η Aegean Airlines αποφάσισε να επαναφέρει το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» προς τη Θεσσαλονίκη και, ταυτόχρονα, να αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια προς Αθήνα.
Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα του κόστους, καθώς η αποχώρηση της Ryanair θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση τα αεροπορικά εισιτήρια .

ΠΗΓΗ