Άκρως δυσοίωνες οι προβλέψεις του περιοδικού για την ελληνική οικονομία.

Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, το δημοφιλές γερμανικό περιοδικό Focus, επιστρέφει σε ένα από τα…αγαπημένα του ζητήματα, την Ελλάδα, με ένα εκτενές άρθρο-ρεπορτάζ, που εκτός των άλλων φιλοξενεί και τα λόγια του οικονομολόγου Τόμας Μάγιερ.

Το περιοδικό επικαλούμενο την Bild  αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστάνε όλο και περισσότερους φόρους! Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς καταγράφηκε νέο ρεκόρ ύψους 2,6 δις ευρώ. Συνολικά οι Έλληνες χρωστάνε στο κράτος τους 94 δις ευρώ – περισσότερο από το μισό των ετήσιων οικονομικών επιδόσεων.

Μάλιστα τα υψηλά χρέη προς την εφορία δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Μάγιερ θεωρεί τη χώρα, που απειλείται συνεχώς με πτώχευση, χαμένη υπόθεση. ‘Η κατάσταση είναι εντελώς μπερδεμένη. Για την Ελλάδα το τρένο αναχώρησε ήδη πριν από δύο χρόνια. Θα πληρώνουμε αιωνίως για την Ελλάδα!’».

Στη συνέχεια ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μέχρι σήμερα απέφευγε να υλοποιήσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσια τομέα» για να καταλήξει στις συνέπειες για την ΕΕ: «‘Σήμερα δεν υπάρχουν μέσα πίεσης στην πολύ μεγαλύτερη κρίση της Ιταλίας, γιατί η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Η ασθένεια εξαπλώθηκε με αφετηρία την Ελλάδα’».

ΠΗΓΗ