Αρχική Οικονομία Financial Times: Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές στις αρχές του 2018

Financial Times: Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές στις αρχές του 2018

Η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές στις αρχές του 2018 με νέο 7ετές ομόλογο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του swap ομολόγων αξίας 30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δύο πηγές από πρόσωπα που προετοιμάζουν τη στρατηγική της χώρας μας για το 2018, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα Financial Times.

Αν οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέψουν, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις 3ετούς και 10ετούς ομολόγου έως τον Ιούλιο του 2018, πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Ελλάδα, σημειώνουν οι Financial Times, ελπίζει να αντλήσει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ από τις νέες εκδόσεις, ώστε να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας της τάξεως των 15-18 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άνετα οι πληρωμές τόκων και αρχικού κεφαλαίου που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2018.

Ακόμα 9 δισ. θα προέλθουν από την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος που θα μείνουν αχρησιμοποίητοι, με βάση μία συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

«Ο στόχος είναι να χτίσουμε την καμπύλη αποδόσεων, καθώς και να διασφαλίσουμε ένα μαξιλάρι ρευστότητας», ανέφερε Έλληνας τραπεζίτης στους Financial Times.

Εξάλλου, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα για το swap ελληνικών ομολόγων, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν το 86% των κατόχων των ομολόγων: «Το swap ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο, με ευρεία συμμετοχή τόσο από μικροεπενδυτές και ασφαλιστικά ταμεία, όσο και από τράπεζες και ξένους επενδυτές»

ΠΗΓΗ

Most Popular

«Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον» από την Αγρυπνία των Θεοφανείων στη Μονή Βατοπαιδίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων: «Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον», ήχος δ΄ άγια, μάθημα Λιτής Θεοφανείων, μέλος Ματθαίου Βατοπαδινού (+1849) Ψάλλει ο Χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων Ζωντανή ηχογράφηση από την αγρυπνία των Θεοφανείων 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Όμικρον που αναφέρεται επίσης ως B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: BA.1, BA.2 και BA.3, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι πάνω από το 99% των περιπτώσεων που προσδιορίστηκαν ήταν BA.1. Η ΒΑ.2 όμως έχει αρχίσει επίσης να ανιχνεύεται σε αρκετές χώρες. Η BA.2 φαίνεται να έχει 28 διαφορές σε σύγκριση με τη BA.1 (ενώ έχουν 32 κοιν

Μητσοτάκης για «Απάτητα Βουνά»: Μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης

«Θέτουμε σε ένα καθεστώς πολύ αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης έξι παρθένα βουνά: Τα Λευκά Όρη, τον Ταΰγετο, το Σάος στη Σαμοθράκη, την Τύμφη και τον...

Κυβερνοεπίθεση στη Βουλή: Χάκερ επιχείρησαν να υποκλέψουν λογαριασμούς

Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε η Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να απ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!