Αρχική Οικονομία ESM: Η Αθήνα έδωσε ότι της ζήτησαν στο Σκοπιανό και πήρε ως...

ESM: Η Αθήνα έδωσε ότι της ζήτησαν στο Σκοπιανό και πήρε ως αντάλλαγμα το «τίποτα» – Κανένας έλεος από τους δανειστές!

Εκχώρησε, όνομα, ιστορία και «ψυχή» στην Μακεδονία για να πάρει δήθεν ανταλλάγματα στο χρέος και χαλάρωση των ασφυκτικών περιοριστικών μέτρων όπως πηγές του εξωτερικού αναφέρουν όμως η όποια ρύθμιση του ελληνικού χρέους αναμένεται να είναι για τα «μάτια του κόσμου».
Και πρακτικά ουσιαστικά άνευ ουσίας ενώ η ελπίδα της κυβέρνησης να πάρει πίσω τα «καταραμένα» μέτρα των περικοπών των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου που θα ξεκινήσουν τα έτη 2019 και 2020 αντιστοίχως, έσβησε πριν από λίγο καθώς μετά την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν και η Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το 2017 η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης αναφέρει πως τα μέτρα αυτά μνημονεύονται ως η πλέον αξιοσημείωτη προσθήκη στο υπάρχον μεταρρυθμιστικό πακέτο και γίνεται λόγος για την «προσαρμογή των συντάξεων στους νέους κανόνες το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου το 2020.
Μάλιστα αναφέρεται «το 2020 αν τελικά δεν έρθει νωρίτερα» κάτι που προς το παρόν η χώρα το αποφεύγει
Μάλιστα στην έκθεση αναφέρεται ότι «η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν θα είναι σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας και της εμπιστοσύνης στα μάτια των αγορών».
Στην έκθεση του ESM περιλαμβάνεται και μια προειδοποίηση για την περικοπή των δημοσίων επενδύσεων καθώς παρότι αναγνωρίζεται ότι το 2015 και το 2016 οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις ενίσχυσαν τα έσοδα του κράτους ταυτόχρονα οι χαμηλότερες έναντι των προβλέψεων δημόσιες επενδύσεις έπαιξαν κι αυτές ρόλο στο αποτέλεσμα
Το σώμα των Εκτελεστικών Διευθυντών του ESM που ουσιαστικά είναι ίδιο με το Euroworking Group συνήλθε λίγο πριν την απογευματινή συνάντηση της Ευρωομάδας (16.00) για το κρίσιμο θέμα του ελληνικού χρέους και της μετα-μνημονιακής εποπτείας.

Στις 15.30 Ελλάδος αναμένεται να δοθεί και συνέντευξη τύπου λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.
O ΕSM σημειώνει με έμφαση ότι η Ελλάδα χάρη τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο χρέος από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης κέρδισε το 2017 ένα ποσό 6,7% του ΑΕΠ σε όρους εξυπηρέτησης του χρέους (λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων που έχουν τα δάνεια του ESM) χωρίς να απαιτηθούν δημοσιονομικές μεταβιβάσεις από άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.
Όσον αφορά τις αποφάσεις που θα ληφθούν απόψε για το χρέος στην έκθεση αναφέρεται μόνο η επιμήκυνση των δανείων του EFSF από 0-15 έτη.
Για να ξέρουμε τι λέμε, οι Γερμανοί ζητούν 5ετή επιμήκυνση, ΔΝΤ,Ελλάδα και ΕΚΤ τουλάχιστον 15ετή.
Φυσικά είναι ένα παζάρι για να καταλήξουμε σε 8ετή. Φτάνει; Ούτε για αστείο.
Για το Υπερταμείο σημειώνεται η πλήρης λειτουργικότητά του και αναφέρεται ότι τα έσοδα θα βοηθήσουν την Ελλάδα για την μείωση του χρέους αλλά και για την υποστήριξη των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Για τις τράπεζες σημειώνεται, τέλος, ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους τα επόμενα δύο χρόνια για την μείωση των κόκκινων δανείων.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Όσο οι τράπεζες είναι παγιδευμένες στα «κόκκινα δάνεια» δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί φυσιολογικά η ελληνική αγορά.
Επειδή τώρα η επιομήκυνση δεν θα είναι αυτή που απαιτείται, αυτό σημαίνει ότι για να βγουν τα χρήματα θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες ιδιωτικοποιήσεις και φυσικά σε… τιμή κόστους.
Άλλωστε μην κοροϊδευόμαστε, οι Γερμανοί για αυτό δεν δίνουν 15 χρόνια επιμήκυνση στην αποπληρωμή δανείων, θέλουν να βάλουν «χέρι» σε ότι έχει απομείνει και κυρίως σε ότι δεν έχει «φανερωθεί» ακόμα.
Για παράδειγμα, είναι να γίνουν κάποιες γεωτρησούλες νότια της Κρήτης περί το 2020…
pronews.gr – Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

It was simple very first partnership—he was also my favorite fundamental kiss—so I was pretty indigenous

It was simple very first partnership—he was also my favorite fundamental kiss—so I was pretty indigenous Whether you used to be fastened for some time...

The mystery behind the reign of horror of killer cult team called badoo in Ikorodu portion of Lagos, try progressively unfolding adopting the new...

The mystery behind the reign of horror of killer cult team called badoo in Ikorodu portion of Lagos, try progressively unfolding adopting the new...

Modo la epidemia ha variato il nostro atteggiamento di trattenersi verso internet. Passiamo esagerazione periodo sui social e ci odiamo per corrente; siamo mediante...

Modo la epidemia ha variato il nostro atteggiamento di trattenersi verso internet. Passiamo esagerazione periodo sui social e ci odiamo per corrente; siamo mediante...

income money is really because they have got really top rates often between and , also the loan

income money is really because they have got really top rates often between and , also the loan Buying Intensive Dollars Residential...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!