Τρίτη , 2 Ιουνίου 2020
Τελευταία νέα
Αρχική / Έρευνα / Ημέρες χλιδής για το Προεδρικό ζεύγος: Η «Μεγάλη Αικατερίνη» και ο «Βασιλέας Παύλος»!

Ημέρες χλιδής για το Προεδρικό ζεύγος: Η «Μεγάλη Αικατερίνη» και ο «Βασιλέας Παύλος»!

Απόλυτη, ίσως και καταχρηστική -σίγουρα προκλητική- αξιοποίηση των πολυτελών προνομίων που προσφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας αρχίζουν να κάνουν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο σύντροφός της, Παύλος Κοτσώνης.

Γράφει ο Νίκος Αυγέρης

Το PIPERATA.GR σάς είχε αποκαλύψει από την πρώτη κιόλας ημέρα της επιλογής του πρωθυπουργού

ότι έχει ακριβές αδυναμίες και σοβαρά δείγματα θηλυκού Σαρτζετάκη… Προ ημερών δε, το ρεπορτάζ  μας έλεγε ότι μαζί της  προβληματίζεται πλέον και το Μαξίμου.

Το προεδρικό ζεύγος περνά όλο και περισσότερες ώρες και ημέρες στις σουίτες του δευτέρου ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου, στην οδό Ηρώδου Αττικού, προετοιμάζοντας την εκεί μόνιμη εγκατάστασή του, αδιαφορώντας για τις μεγάλες δαπάνες που θα χρειαστούν σε εποχή σοβαρότατης κρίσης.

Η προ ημερών συμβολική κίνηση της νέας Προέδρου να περικόψει στο μισό τον μισθό της, για δύο μήνες (κατόπιν -φυσικά- της σύστασης του πρωθυπουργού και όχι με δική της πρωτοβουλία), αποδεικνύεται προπέτασμα καπνού, μπροστά σε όσα πραγματικά διαδραματίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρά τα δημόσια μηνύματα και τις δακρύβρεχτες αναρτήσεις της στο Facebook, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, η κυρία Σακελλαροπούλου φαίνεται να μη συνειδητοποιεί την κρίση που ήδη έχει αρχίσει να ξαναβιώνει ο τόπος. Και το σημαντικότερο, επουδενί δείχνει να θέλει η ίδια να προσαρμοστεί, ειδικά σε όσα αναγκαστικά θα ακολουθήσουν, μετά τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων, καθώς πλέον υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για είσοδο σε νέα περίοδο μνημονίων, με το άλμα της ανεργίας και τις πιθανές περικοπές μισθών.

Γαστρονομική αλλαγή

Έτσι, σε πείσμα των καιρών, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κύριος Κοτσώνης προτιμούν να απολαμβάνουν καθημερινά τις σπεσιαλιτέ του σεφ της Προεδρίας, Βασίλη Μπέκα, που είναι γνωστός στους γαστρονομικούς κύκλους της Αθήνας από τις προηγούμενες εργασίες του στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» και το «Intercontinental».

Εύκολα, μπορεί να υπολογίσει κάποιος το μεγάλο κόστος των πλούσιων και απολαυστικών πρωινών, γευμάτων και δείπνων και να το συγκρίνει με το ελάχιστο κόστος επί της θητείας των προηγούμενων Προέδρων, οι οποίοι «άνοιγαν» τις κουζίνες του Μεγάρου μόνο για τις επίσημες εκδηλώσεις και αυτοπεριορίζονταν σε έναν καφέ και σπανίως σε φαγητό, αλλά και αυτό λιτό.

Γι’ αυτό, το ζεύγος Σακελλαροπούλου – Κοτσώνη, είτε από ενοχές, είτε -όπως πιστεύουν οι περισσότεροι- ανησυχώντας μη διαρρεύσουν λεπτομέρειες για μια τέτοια «βασιλική ζωή», απέλυσε ακόμα και τον «μετρ» της Προεδρίας, Στέφανο Τσιαμπαλή.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που υποστήριζε τις καθημερινές, απλές συνήθειες των Προέδρων, Προκόπη Παυλόπουλου και Κάρολου Παπούλια, αλλά και που, παλαιότερα, ήταν ο αγαπημένος σερβιτόρος των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλου.

Φαίνεται πως οι τέσσερις προηγούμενοι Πρόεδροι, οι οποίοι ήταν «μπαρουτοκαπνισμένοι» στην πολιτική και καταλάβαιναν την «κοψιά» και τον χαρακτήρα των ανθρώπων με μια ματιά, δεν είχαν την ικανότητα να ξεχωρίσουν ποιος είναι έμπιστος…

Όπως συζητείται στους διαδρόμους της Προεδρίας, στην εκδίωξη του συμπαθούς κ. Τσιαμπαλή συνηγόρησε η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, κυρία Λ. Μολυβιάτη. Αδιαφόρησε για το ενδιαφέρον που, μέχρι και τώρα, έδειχνε ο «μετρ» για τον πατέρα της, Πέτρο Μολυβιάτη (πρώην γενικός γραμματέας της Προεδρίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών) και, κυρίως, για την ανθρώπινη διάσταση.

Η οικογένεια του κ. Τσιαμπαλή ήταν θύμα της πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 και, μολονότι ζει ακόμα τις συνέπειες της καταστροφής, η κυρία Μολυβιάτη δεν κατάφερε -ούτε σε αυτό το θέμα- να συμβουλεύσει σωστά την κυρία Πρόεδρο.

Πολιτικό θέμα

Όμως, πέρα από την αδιαφορία για τα απλά, τα ανθρώπινα της ζωής, το μεγάλο πολιτικό θέμα που αρχίζει να συζητείται στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία, είναι η απόφαση του ζεύγους Σακελλαροπούλου – Κοτσώνη να αξιοποιήσει όλες τις προνομιακές πτυχές του υψηλού αξιώματος.

Το πρώτο βήμα είναι η «κατάληψη» του μεγάλου σαλονιού και της βιβλιοθήκης του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτιρίου, για να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό γραφείο του -απλού ιδιώτη- κ. Παύλου Κοτσώνη!

Οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται ακριβώς πάνω από το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι στο ισόγειο. Δηλαδή, όπως έχουν αρχίσει τα σχόλια και οι ειρωνείες στην Ηρώδου Αττικού, «η Μεγάλη Αικατερίνη θα έχει πάνω από το κεφάλι της μόνον τον Βασιλέα Παύλο»!

Οι χώροι του «γραφείου Κοτσώνη», όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, αρμόζουν πραγματικά σε βασιλιά, λόγω του μεγέθους και της χλιδής τους και, επί δεκαετίες ολόκληρες, χρησιμοποιούνταν μόνο για επίσημες εκδηλώσεις ή ως χώρος εργασίας και συναντήσεων στελεχών της Προεδρίας.

Ποτέ δεν είχε «πατήσει» συγγενής κάποιου Προέδρου, ούτε το είχε χρησιμοποιήσει για προσωπικούς λόγους, αγναντεύοντας από τη μια μεριά τον Εθνικό Κήπο και από την άλλη τον μεγάλο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Το δεύτερο βήμα που προετοιμάζεται, και για το οποίο αρκετοί υπουργοί άρχισαν να ψιθυρίζουν «μακάρι να το αποφύγουμε», είναι η μόνιμη διαμονή του ζεύγους στις σουίτες του δευτέρου ορόφου του Μεγάρου.

Οι άμεσοι συνεργάτες της κυρίας Σακελλαροπούλου και η παραμένουσα σύμβουλος κυρία Μολυβιάτη καθησυχάζουν το προεδρικό ζεύγος ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται (ή δεν μαθαίνει) τι συμβαίνει στην Ηρώδου Αττικού. Όπως επίσης ότι δεν πρέπει να νοιάζονται τον «λαουτζίκο» και ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινή γνώμη με κόστος για την Πρόεδρο και την κυβέρνηση.

Προς τον σκοπό αυτόν και για να προληφθούν η λαϊκή οργή για την εικόνα, που θα παγιωθεί τους επόμενους μήνες και χρόνια, περί μίας «Μεγάλης Αικατερίνης» και ενός «Βασιλέα Παύλου», επιστρατεύονται διάφορες δικαιολογίες και -λανθασμένες- αναμνήσεις από το παρελθόν.

Υποστηρίζεται σχετικά πως οι Κ. Στεφανόπουλος, Καρ. Παπούλιας και Πρ. Παυλόπουλος όντως δεν διέμεναν στην Ηρώδου Αττικού, αλλά οι πολυτελείς χώροι χρησιμοποιούνταν από τους Κων. Καραμανλή και Χρ. Σαρτζετάκη.

Ακόμα και αν παραβλέψει κάποιος την ιστορική ασέβεια της σύγκρισης, μεταξύ της τεράστιας προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της χαμηλοβλεπούσας Σακελλαροπούλου (που εκδίωξε 15 στελέχη της Προεδρίας χωρίς λόγο και αφορμή), το αληθές είναι ότι ο λεγόμενος Εθνάρχης δεν διέμενε στην Ηρώδου Αττικού, παρά ελάχιστες μέρες το 1980-85 και ίσως λίγο περισσότερο το 1990-95. Ειδικά, από το φθινόπωρο του 1994 έως τον Μάρτιο του 1995, η διαμονή του οφειλόταν, αποκλειστικά, σε λόγους υγείας.

πηγή-piperata

About kostas Xristou

Δες επίσης

Tα βραβεία δημοσιογραφίας “Πουλιτζερ”, οι δολοφονιες στη ΜΑΡΦΙΝ ,τα άγρια σεξουαλικά εγκλήματα και ο Βαξεβάνης

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ Ενας Ελληνας πολιτικός Κολλεγιόπαις ,στενός φίλος του πρωθυπουργού,γλίτωσε την ποινική καταδίκη για ασέλγειες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.