Αρχική Uncategorized EBRD: 300 εκατ. ευρώ για ΑΠΕ στην Ελλάδα

EBRD: 300 εκατ. ευρώ για ΑΠΕ στην Ελλάδα

Χρηματοδοτική γραμμή 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ στη χώρα μας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Πρόκειται για επενδύσεις ενταγμένες στο Ελληνικό Πλαίσιο Επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΠΕΑΠΕ), το οποίο εγκρίθηκε απο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, για τη χρηματοδότηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, διανομής ηλεκτρισμού και ενίσχυσης της δυναμικότητας των δικτύων μεταφοράς.

Από τα πρώτα υπό-έργα που η τράπεζα εξετάζει, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση ενός αιολικού πάρκου 43MW που θα κατασκευαστεί από τη Volterra A.E., εταιρεία του ομίλου J&P Avax.

Τα υπο-έργα του ΕΠΕΑΠΕ θα πρέπει να είναι 100% συμβατά με τον σχεδιασμό της EBRD για την πράσινη ενέργεια (EBRD Green Economy Transition). Στόχος της τράπεζας είναι να αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις της στον τομέα της πράσινης ενέργειας στο 40% μέχρι το 2020.

Επενδύσεις
Το επενδυτικό πλαίσιο συμπληρώνει το νέο καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ, το οποίο εισάγει την εφαρμογή ανταγωνιστικών δημοπρασιών, σε αντικατάσταση των εγγυημένων τιμών αποζημίωσης ανά τεχνολογία ΑΠΕ, που ίσχυε στο παρελθόν.

Στόχος της Ελλάδας είναι η προσθήκη 2.4 GW ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2020.

Το ΕΠΕΑΠΕ στοχεύει στην προσέλκυση των αναγκαίων επενδύσεων και εμπορικών χρηματοδοτήσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα να αναπτύξει τη δυναμική της στις ΑΠΕ, ηλιακή, αιολική και, γεωθερμική ενέργεια, καθώς και βιομάζας.

Ο νέος επικεφαλής στον τομέα Ηλεκτρισμού και Ενέργειας της EBRD, Harry Boyd-Carpenter χαρακτήρισε το νέο πλαίσιο ως επένδυση ορόσημο της EBRD στην Ελλάδα.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, πολίτες άνω των 60, υγειονομικούς

Σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη, όπως είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, καθώς και οι υγειονομικοί συνιστάται η χορήγηση...

Στα 3,170 δις. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο του 2021

Χαμήλωσε ταχύτητα ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο ενώ το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας βρέθηκε κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!