Σάββατο , 6 Ιουνίου 2020
Τελευταία νέα
Αρχική / Διάφορα / Τι ζήτησε η Πυροσβεστική από τον Δήμο Πατρέων για την αντιπυρική περίοδο

Τι ζήτησε η Πυροσβεστική από τον Δήμο Πατρέων για την αντιπυρική περίοδο

Το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας απασχόλησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Πατρέων την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο τον συντονισμό φορέων για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου και στη διάρκειά της ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις και για τους πολίτες, όπως η μη καύση χωρίς άδεια, ενώ χρειάζονται να καθαριστούν οικοπεδικοί χώροι από χόρτα εντός των αστικών ιστών.

Στη διάρκεια του Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός Π.Υ.  για την αντιπυρικη ήδη τίθεται σε σταδιακή  εφαρμογή  και ανάλογα με την επικινδυνότητα αυξάνονται τα μέτρα.

Για τον τομέα της πρόληψης ανέφερε ότι οι  επιτροπές  Π.Υ.έχουν στείλει προς τια αρμόδιες υπηρεσίες υποδείξεις για λήψη μέτρων όπως η διάνοιξη αγροτοδασικων δρόμων και καθαρισμοί, επιδιορθώσεις  υδροστομίων και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών,  μέτρα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Οι επιτροπές όπως είοε ολοκλήρωσαν τις εκθέσεις τους και αναμένουμε από τους φορείς τις άμεσες ενέργειες τους σύμφωνα με τις υποδείξεις μας.

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση όλων των μικρών πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος ΜΟΝΟ για σκοπούς δασοεπιτήρησης και πυρόσβεσης , είτε με προσωπικό πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων είτε με τρίμηνους συμβασιούχους που θα προσλάβει ο Δήμος.

Ζήτησεη την άμεση διάθεση υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων αν απαιτηθεί σε συμβάν, ενώ επεσήμανε τις  υποχρεώσεις των τοπικών Προέδρων , σε ζητήματα όπως η οριοθέτηση των  σημείων συγκέντρωσης κοινοτήτων , σε περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση λόγω πυρκαγιάς, τη συγκρότηση τοπικών ομάδων πυρασφάλειας κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 4 για τους καθαρισμούς οικοπέδων και στην ενημέρωση των πολιτών.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων για την πολύ καλή συνεργασία  όπως είπε των προηγούμενων περιόδων, όπως επίσης και τους λοιπούς φορείς αλλά και τις εθελοντικές ομάδες , με τα άριστα αποτελέσματα των τελευταίων ετών για την περιοχή. Ζήτησε να υπάρξει η ίδια και καλύτερη συνεργασία και φέτος και όλο το διάστημα , καθώς όπως έχει αποδειχθεί μια φωτιά και μόνο μπορεί να αποφέρει καταστροφικές επιπτώσεις.

 

ΠΗΓΗ

About kostas Xristou

Δες επίσης

Θα λιώσουμε! Χωρίς κλιματιστικά το πιο ζεστό καλοκαίρι

‘Ενας συνδυασμός ασυνήθιστα υπερβολικής ζέστης φέτος, αλλά και περιορισμών στη χρήση των κλιματιστικών, λόγω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.