Αρχική Οικονομία Commerzbank: Ενισχύονται οι προσδοκίες για να επανέλθει η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα...

Commerzbank: Ενισχύονται οι προσδοκίες για να επανέλθει η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα το 2022

H αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS θα ενισχύσει τις προσδοκίες για επάνοδο της χώρας σε επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος, δήλωσε αναλυτής της Commerzbank στο Reuters.

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές, από τη DBRS αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες για μία επάνοδο στην επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος», δήλωσε ο Ράινερ Γκούντερμαν.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπεριέλαβε κατ’ εξαίρεση πέρυσι τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών τίτλων λόγω της πανδημίας. Όταν λήξει το πρόγραμμα αυτό το επόμενο έτος, η συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο τακτικό πρόγραμμα της ΕΚΤ απαιτεί τουλάχιστον μία επενδυτική διαβάθμιση (από έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψη η ΕΚΤ).

Αυτό μπορεί να γίνει, πρόσθεσε ο αναλυτής της Commerzbank, το νωρίτερο το επόμενο φθινόπωρο καθώς η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει μία αναβάθμιση δύο βαθμίδων από έναν από τρεις οίκους αξιολόγησης.

Ο DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα την Παρασκευή στη βαθμίδα ΒΒ, δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση, με θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή μία περαιτέρω αναβάθμιση.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν σήμερα καθώς η εξασθένιση των τιμών των εμπορευμάτων, οι ανησυχίες για την κινεζική εταιρεία ακινήτων Evergrande και η επιφυλακτικότητα εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα άσκησαν πιέσεις στις μετοχές και ενίσχυσαν τα ασφαλή κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Η απόδοση των γερμανικών 19ετών ομολόγων υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο -0,31%, ενώ οι αποδόσεις των άλλων 10ετών ομολόγων της Ευρωζώνης σημείωσων πτώση 1-3 μ.β.

«Είναι καλύτερα να έχεις επενδύσει σε κρατικά ομόλογα παρά μετοχές και άλλα πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank. «Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά αν αυτή είναι μία κρίση στην Κίνα που διαλύεται γρήγορα ή η αρχή για κάτι μεγαλύτερο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο θέμα της Evergrande.Οι επενδυτές ανησυχούν και για το τι θα σημαίνει η πίεση στην Evergrande για την κινεζική οικονομία και τις προοπτικές της», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Δ. Μαλλιαρόπουλος (ΤτΕ): Το υψηλό τραπεζικό ρίσκο είναι το κύριο αίτιο για το χαμηλό ποσοστό χρηματοδότησης των ΜμΕ

Υπάρχει στενότητα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρ' όλο που αυξήθηκε το μερίδιο τους σε αυτήν, αναγνώρισε και ο διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της...

Τσίπρας: Συνέδριο 24-27 Φλεβάρη – Καμπάνια για την ακρίβεια πρόταση για κατώτατο μισθό 800 ευρώ

Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών για την ακρίβεια, την πανδημία, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του...

Lending products little buyers Loan you will find surely three sort of pay check or give.

Lending products little buyers Loan you will find surely three sort of pay check or give. for anyone who is trying to cope to...

Produce puma online dating services succeed. Find report label: truly does internet dating internet require individual both males and females by starting up a...

Produce puma online dating services succeed. Find report label: truly does internet dating internet require individual both males and females by starting up a...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!