Τρόμος και φόβος έχει καταλάβει τους «Ευρωπαϊστές» από την επερχόμενη νίκη των αντι-ευρώ κομμάτων στις αναμενόμενες εκλογές το 2018 στην Ιταλία. Όπως αναφέρεται στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι  επενδυτές πρέπει να ανησυχούν όχι για την Ισπανία αλλά για την Ιταλία οι οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ευρωζώνη.

«Η Ιταλία δεν αναπτύσσεται με βιώσιμους ρυθμούς και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών», δήλωσε Ευρωπαίους αξιωματούχους
στο CNBC.Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει καταγράψει βελτίωση σε σχέση με την κρίση του 2011.Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, η ανεργία έχει υποχωρήσει και η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει επεκταθεί.Ωστόσο η οικονομία της Ιταλίας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό κάτω του 1% το 2017 και λίγο υψηλότερα το 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Όπως τονίζει στο CNBC ο οικονομολόγοςο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρωζώνης στην Pantheon Macroeconomics, «είναι βέβαιο ότι το κίνημα Πέντε Αστέρων θα τα πάει πολύ καλά στις επερχόμενες εκλογές», σχολιάζει . Η στάση του κινήματος του Bebe Grillo θεωρείται απειλή για τη συμμόρφωση της Ιταλίας στους δημοσιονομικούς κανόνες και πάνω απ’ όλα στην ευρωζώνη.

Ενδεχόμενη κυβέρνηση «λαϊκιστών» θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της Ιταλίας, σημειώνει το CNBC.«Πέραν των εξελίξεων στην Καταλονία, οι εκλογές στην Ιταλία μας προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία», δήλωσε ο Andrea Cicione, επικεφαλής στρατηγικής στην  TS Lombard, υπογραμμίζοντας και αυτός με τη σειρά του την άνοδο των λαϊκιστών.

Στην απλή γλώσσα της καθημερινότητας, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι, η αναμενόμενη νίκη των αντι-ευρώ κομμάτων ( Κίνημα Πέντε Αστέρων-Μπέμπε Γκρίλο, Φόρτσα Ιτάλια-Μπερλουσκόνι, Λίγκα του Βορρά), στις επερχόμενες εκλογές στην Ιταλία το 2018, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα τα κοράκια των αγορών, το Ευρωϊερατείο,τους απανταχού ευρωλάγνους και τους Γερμανοτσολιάδες.

ΠΗΓΗ