Αρχική Κόσμος Black History Month / Black Panther Movie: Και οι θεοί τρελάθηκαν

Black History Month / Black Panther Movie: Και οι θεοί τρελάθηκαν

Occidental Dissent ΚΟ

Η Μποτσουάνα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στην Αφρική.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια σημαντική απόκλιση. Κατατάσσεται στο νο 108 στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, γεγονός που την καθιστά την πιο επιτυχημένη χώρα στην υποσαχάρια Αφρική. Ενώ η ανεξαρτησία έχει αποδειχθεί τραγωδία για σχεδόν κάθε άλλη χώρα στην υποσαχάρια Αφρική, η Μποτσουάνα έχει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο και έχει αυξήσει δραματικά το βιοτικό της επίπεδο.

Συλλογιστείτε τους δημοφιλείς μύθους για τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου που αμφισβητούνται από τη Μποτσουάνα:

Οι Αφρικανοί υποφέρουν από την «κατάρα των πόρων». Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Σιέρρα Λεόνε είναι διαβόητες για τα «διαμάντια αίματός τους». Ωστόσο, η Μποτσουάνα έχει γίνει πλούσια λόγω των εξαγωγών διαμαντιών της. Έχει επανεπενδύσει τον πλούτο της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της υποδομής.

Οι ηπειρωτικές χώρες είναι καταδικασμένες σε οικονομική αποτυχία. Η Μποτσουάνα είναι μια ηπειρωτική χώρα. Και όμως, είναι πολύ πιο επιτυχημένη από τη Μοζαμβίκη ή τη Σομαλία (που βρέχονται από θάλασσα).

Οι αφρικανικές χώρες δεν μπορούν να πετύχουν λόγω της έλλειψης καλλιεργήσιμης γης. Η Μποτσουάνα διαθέτει μόνο 0,7% καλλιεργήσιμη γη. Το Μπουρούντι διαθέτει 26,3% καλλιεργήσιμη γη.

Οι αφρικανικές χώρες είναι φτωχές εξαιτίας της ερημοποίησης. Το 84% της Μποτσουάνα καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Συγκρίνετε με τον Νίγηρα και την έρημο της Σαχάρας που έχει 9,4% καλλιεργήσιμη γη.

Οι αφρικανικές χώρες υποφέρουν από αυθαίρετα σύνορα. Το 79% του πληθυσμού της Μποτσουάνα είναι εθνοτικά Tswana. Τα 2 / 3 των ανθρώπων της φυλής Tswana ζουν πέρα ​​από τα σύνορα στη Νότια Αφρική.

Οι αφρικανικές χώρες μαστίζονται από διαφθορά. Η Μποτσουάνα δεν είναι γνωστή για τη διαφθορά της.

Οι αφρικανικές χώρες δεν πέτυχαν λόγω της αποικιοκρατίας. Η Μποτσουάνα ήταν εξίσου αποικισμένη από τη Βρετανία όπως η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε ή το Μαλάουι.

Οι αφρικανικές χώρες δεν πέτυχαν λόγω της κληρονομιάς της δουλείας. Ούτε η Ζάμπια, ούτε η Μποτσουάνα ούτε ο Νίγηρας διαταράχθηκαν από το Υπερατλαντικό Εμπόριο Σκλάβων (Transatlantic Slave Trade).

Οι αφρικανικές χώρες πρέπει να είναι εθνοτικά ομοιογενείς για να είναι επιτυχείς. Η πιο δυσλειτουργική χώρα στην υποσαχάρια Αφρική είναι η Σομαλία, η οποία είναι μια από τις πιο ομοιογενείς χώρες της Αφρικής. Η Σενεγάλη και το Καμερούν είναι δύο από τις πιο σταθερές και πολυφυλετικές χώρες της Αφρικής. Η Μποτσουάνα δεν είναι εθνικά ομοιογενής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της φυλής San ζουν εκεί.

Οι χαμηλοί στο IQ Αφρικανοί είναι ανίκανοι να αναπτυχθούν και να γίνουν ανεξάρτητες χώρες. Σαφώς, η Μποτσουάνα είναι μια σημαντική εξαίρεση στον κανόνα – ΓΙΑΤΙ;

Το μυστικό της επιτυχίας της Μποτσουάνα δεν είναι δύσκολο να διακριθεί. *

Όταν η Μποτσουάνα κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1966, ήταν μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής και του κόσμου. Ένα χρόνο αργότερα, ένα τεράστιο ορυχείο διαμαντιών ανακαλύφθηκε από την εταιρία De Beers, η οποία υπήρξε πηγή της ευημερίας της Μποτσουάνα από τότε. Η μυστική φόρμουλα ήταν ένας φυσικός πόρος + σταθερή κυβέρνηση + έλλειψη διαφθοράς. Η Μποτσουάνα είναι ουσιαστικά η Σενεγάλη με διαμάντια. Ο πρώτος πρόεδρος της Μποτσουάνα παντρεύτηκε επίσης λευκή γυναίκα, όπως και ο πρώτος πρόεδρος της Σενεγάλης:

Η σχετική επιτυχία της Μποτσουάνα διαψεύδει τον ρεαλισμό σχετικά με τις φυλές; Είναι οι Αφρικανοί της υποσαχάριας Αφρικής ικανοί να δημιουργήσουν μια κοινωνία υψηλής τεχνολογίας όπως οι περίφημοι Wakandans (της ταινίας “Μαύρος Πάνθηρας” ντε);

Όχι, η επιτυχία της Μποτσουάνα είναι ένα άλλο παράδειγμα των αυτοκρατοριών του χρυσού της Αφρικής. Όπως έχουμε ήδη δει, ο Μάνσα Μούσα της Αυτοκρατορίας του Μαλί ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ. Ο πλούτος των αυτοκρατοριών της Γκάνας, του Μάλι και του Σονγκάι εξαφανίστηκαν όταν τα περίφημα χρυσωρυχεία εξανεμίστηκαν. Σκεφτείτε το γεγονός ότι το Μάλι κέρδισε επένδυση ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι σήμερα μία από τις φτωχότερες χώρες της γης.

Το μέλλον της Μποτσουάνα είναι ταχεία πτώση για δύο λόγους:

Κατ ‘αρχάς, η παραγωγή διαμαντιών είναι τώρα μια παλιά κορυφή στη Μποτσουάνα. Η άνοδος που κράτησε την οικονομία της Μποτσουάνα έρχεται στο τέλος της. Τα έσοδα από διαμάντια προβλέπεται να μειωθούν.

Δεύτερον, η Μποτσουάνα υποφέρει από μία από τις σοβαρότερες επιδημίες του HIV / AIDS στον κόσμο. Ανατριχιαστικό, αλλά το 1/4 του πληθυσμού της Μποτσουάνα είναι μολυσμένο από AIDS.

**

Πως θα είναι η Μποτσουάνα 100 χρόνια από τώρα; Μπορώ να δω τη Μποτσουάνα να υποβιβαστεί στην εποχή του λίθου και οι άνθρωποι της φυλής Σαν να βγαίνουν από την Καλαχάρι για να αναπαράγουν την περιοχή. Οι θεοί πρέπει να τρελάθηκαν *** για να ευλογούν τη Μποτσουάνα με μια έκρηξη διαμαντιών μόνο για να την απομακρύνουν με το AIDS.

* Τα Μπαρμπάντος κατατάσσονται στο νο 54 στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η ιδέα ότι ο ρατσισμός, η δουλεία, η λευκή υπεροχή και η αποικιοκρατία είναι υπεύθυνες για την υπανάπτυξη της Αφρικής είναι γελοία. Τα Μπαρμπάντος, τα οποία είναι πολύ πιο επιτυχημένα από οποιαδήποτε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, είναι ένα από τα λίγα σημεία στη γη όπου η δουλεία ήταν η σκληρότερη και διήρκεσε το μακρύτερο. Τόσο η αποικιοκρατία όσο και η λευκή υπεροχή παρέμειναν πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στην Αφρική. Μήπως η κληρονομιά της δουλείας κάνει τουςBajans τους πιο επιτυχημένους μαύρους στη γη;

** Ευτυχώς, είδαμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γκάμπια Yahya Jammeh ανακάλυψε τη θεραπεία για το AIDS με βότανα.

*** Το «Και οι Θεοί Τρελάθηκαν» (GODS MUST BE CRAZY) είναι μια Νοτιοαφρικάνικη κωμωδία του 1980 που είχε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, το 1983 κέρδισε στο Montréal World Film Festival το βραβείο της πιο δημοφιλούς ταινίας. Υπόθεση: Στην έρημο Καλαχάρι, που ζουν οι Βουσμάνοι, μια ήσυχη πρωτόγονη φυλή, ένα αεροπλάνο ρίχνει μια μέρα ένα άδειο μπουκάλι Κόκα – Κόλα. Το άγνωστο θεόπεμπτο αντικείμενο θα αναστατώσει τους απλούς νόμους και την ήσυχη ζωή τους.

 

 

 

 

 

ΚΟΠηγή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Κορωνοϊός: 6.602 νέα κρούσματα και 86 θάνατοι – Στους 630 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.602 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 86 θάνατοι. Παράλληλα, σε 630 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Στις 30 Νοεμβρίου το 3rd Family Business Conference – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρώτο συνέδριο της σειράς “3rd Family Business Conference - Towards a sustainable future”
Στις 30 Νοεμβρίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3rd Family Business Conference, σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, το οποίο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με χρυσούς χορηγούς την Alpha Bank και την EY Ελλάδος

Ηλεία – Νεκρός 65χρονος εκπαιδευτικός που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ένας 65χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο όχημά του. Νωρίτερα, έγινε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!