Αρχική Διάφορα Alpha Bank: Μπαράζ επαφών με θεσμικούς επενδυτές για την μείωση των NPEs

Alpha Bank: Μπαράζ επαφών με θεσμικούς επενδυτές για την μείωση των NPEs

Συνεχίζονται οι επαφές της Alpha Bank με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια καθώς αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της στρατηγικής της Τράπεζας για την περαιτέρω μείωση των NPEs σε επίπεδα κάτω του 10%. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία και ενισχύεται σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy λόγω της μείωσης των ζημιών από προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν διαχειριστές από περισσότερα από 20 ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια, όπως Robeco, Jo Hambro, Algebris , NN Investments, Moore Capital, State Street κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε:

Α. Στη στρατηγική της Τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τα NPEs μετά το Project Galaxy, διατηρώντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας – περί του 17% – χωρίς να χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε άμεση, όπως κάνει τώρα η Πειραιώς, είτε έμμεση όπως έκανε η Eurobank με τη Grivalia, ζημιώνοντας το ποσοστό των παλαιών μετόχων.

Β. Στο καινούργιο πλάνο μείωσης NPEs που καταθέτει η Alpha Bank στις εποπτικές αρχές τέλος Απριλίου, με νέες συναλλαγές NPEs και περαιτέρω χρήση του Ηρακλή 2.

Γ. Στις προοπτικές κερδοφορίας της Τράπεζας, καθώς με τη μείωση των προβλέψεων, τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους μετά την πώληση της CEPAL και την «απελευθέρωση» από τα έξοδα λειτουργίας της πλατφόρμας διαχείρισης NPEs αλλά και με την ενίσχυση των εσόδων λόγω της αυξητικής τάσης των χορηγήσεων, ιδίως στον επιχειρηματικό τομέα, ο αρχικός στόχος περί απόδοσης κεφαλαίων περί του 9% ήτοι κέρδη 500 εκατ. ετησίως, δύναται να ενισχυθεί περαιτέρω και να ξεπεράσει το 10% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Τράπεζας είναι έκδηλο, καθώς η τιμή της μετοχής μετά την παρουσίαση των Aποτελεσμάτων Έτους 2020 στις 23 Μαρτίου και την ανακοίνωση των νέων συναλλαγών (Cosmos, Orbit και Sky) έχει ενισχυθεί κατά 20%, από τα Ευρώ 0,90 στα Ευρώ 1,08, ενώ οι αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή προχώρησαν σε μπαράζ αναβαθμίσεων και συστάσεων για αγορά (JP Morgan Ευρώ 1,40, Wood Ευρώ 1,50, Axia Ευρώ 2,40).

Ενδεικτικός του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Alpha Bank είναι ο τζίρος που κάνει η μετοχή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο. Από την Τρίτη (Δευτέρα ήταν αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών) έως την Πέμπτη ο όγκος συναλλαγών της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. ανήλθε σε Ευρώ 45 εκατ. (43,5 εκατ. μετοχές) επί συνολικού τζίρου Ευρώ 297 εκατ. του Χ.Α για αυτές τις 3 ημέρες. Δηλαδή για κάθε Ευρώ 100 συναλλαγών τα Ευρώ 15 αφορούσαν την Alpha Bank, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης για τη μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Aνάπτυξη 4,1% για το 2021 και 6,0% για το 2022 προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα

Η πανδημία COVID-19 και τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού για τη διάσωση ζωών μετά την εκδήλωσή της, ώθησαν την οικονομία της Ελλάδας σε μια βαθιά...

Alpha Bank: Ετος επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας το 2021 – Οι καταλύτες

Η σταδιακή έξοδος από την πανδημική κρίση, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή και ταχεία πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας,...

Γεραπετρίτης: Η μεγαλύτερη τομή ήταν ο διαχωρισμός μεταξύ της πολιτικής εξουσίας με τη διακυβέρνηση

«Η μεγαλύτερη τομή που κάναμε ήταν ο διαχωρισμός μεταξύ της πολιτικής εξουσίας με τη διακυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για την...

FedHATTA: Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση των τουριστικών γραφείων για ομαλή εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Χρηματοδότηση για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων, που θα δώσει την αναγκαία ρευστότητα για την εξυπηρέτηση του τουρισμού, ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων &...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!