Αρχική Uncategorized Aλβανοί βαρυποινίτες κατά δικαστών: Βάλτε τα λεφτά στον κ… σας – Μας...

Aλβανοί βαρυποινίτες κατά δικαστών: Βάλτε τα λεφτά στον κ… σας – Μας γράφετε στα αρχ…σας;

Σκηνές ροκ με «πλούσιο» και χυδαίο υβρεολόγιο προς την έδρα από Αλβανούς βαρυποινίτες,  εκτυλίχθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

«Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου» κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πρώην νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, στην δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος Energa.

Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε στο δικαστήριο την ακλόνητη πεποίθησή του, πως ο Αριστείδης Φλώρος, κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, για την υπόθεση των δύο εταιρειών Energa και Hellas Power, είναι ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Κατέθεσε επίσης, ότι σκόπιμα οι δύο, αλβανικής υπηκοότητας, δράστες, συγκατηγορούμενοι του Φλώρου, του άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα με χρήματα που κρατούσε, για να φανεί ως ληστεία το κίνητρό τους.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και συμπλήρωσε: «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa, όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο «τι συμβαίνει;» και ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει, εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή…».

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του, ακόμη και πρόσφατα, κατά τα έτη 2016-2017, υπογραμμίζοντας, μεταξύ αυτών και τον περασμένο Ιούνιο, οπότε «ένας άνδρας μου χτύπησε το κουδούνι του γραφείου μου και μου ζήτησε να ανέβει, λέγοντάς μου: “Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις”».

Επιπλέον, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και σε άλλη συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενος επιχειρηματία μέσα στις φυλακές, μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο της Energa, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των δικηγόρων του, Αριστείδη Φλώρου, για να «αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

Η συνάντηση, όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος, έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017, αλλά δεν κατέληξε πουθενά. «Ήταν μια απείθαρχη, θα έλεγα, συζήτηση, χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα» είπε ο μάρτυρας, που τόνισε ότι ουδέποτε δεν ζήτησε χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του.

Για την υπόθεση της απόπειρας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, μαζί με τον Αριστείδη Φλώρο δικάζονται άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο Αλβανοί «οικονομικοί μετανάστες» οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή που εμπλέκονται στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων υποστήριξε, ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος, βαρυποινίτης αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του για την απόπειρα σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, κατηγορούνται επίσης ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου του 2017.

Όταν η Έδρα απέκρουσε τις καταγγελίες του κατηγορούμενου περί απόπειρας δολοφονίας του στις φυλακές, συστήνοντάς του να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, τόσο ο καταγγέλλων, όσο και ο συγκατηγορούμενος και συμπατριώτης του, αποχώρησαν από την αίθουσα εν μέσω χυδαίων εκφράσεων και απειλών προς τους δικαστές, αλλά και σε βάρος του Φλώρου, όταν εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

«Τι αρνείσαι ρε παλιοπ..» φώναζαν οι δύο, κατά την δικογραφία, εντολοδόχοι της παραγγελίας του επιχειρηματία σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Οι «διάλογοι»

Κατηγορούμενος προς το δικαστήριο: Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας μου στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.

Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη …Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα…

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Άρμπερ Μπάκο όσο και ο συγκατηγορούμενος του Όλτι Ντούτσε δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη δίκη.

«Είστε όλοι πεθαμένοι»

Η δήλωσή αυτή, ωστόσο, των δυο κατηγορουμένων προς το δικαστήριο «συνοδεύτηκε» από χυδαίες εκφράσεις και απειλές προς την έδρα: «Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ….σας», φώναξε ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε …

Αμέσως, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, ωστόσο όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα, ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να ωρύονται:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;» ήταν κάποια από τα λόγια τους προς τα μέλη του δικαστηρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί, όπως συνεχιστεί, στις 24 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΡΑΕ: Εκτίμηση για υποχώρηση των τιμών της ενέργειας τον Δεκέμβριο

Την εκτίμηση ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας το Δεκέμβριο θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριο) εξέφρασε ο πρόεδρος της...

Γ. Μπρατάκος(ΕΒΕΑ): Τα καθαρά τεχνικά κριτήρια αξιολόγησης έχουν αντικαταστήσει τους τραπεζίτες

"Ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, δικαίως δεν δανειοδοτούνται από τις τράπεζες, ωστόσο αν χρησιμοποιήσουμε για την αξιολόγηση και άλλα πιο δυναμικά στοιχεία, στοιχεία που αποτυπώνουν τις προοπτικές, η εικόνα αλλάζει". Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος, σε πάνελ με θέμα τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε σήμερα το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με την Qualc. Ερωτηθείς για τα άλματα στην κατ

Επιτροπή Ειδικών: Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης για ανεμβολίαστους

Μόνο με θετικό μοριακό τεστ (PCR) θα είναι εφικτή η χορήγηση πιστοποιητικού νόσησης σε κάποιον ανεμβολίαστο σύμφωνα με όσα, κατά πληροφορίες, εισηγείται η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σήμερα το σχετικό πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί και με Rapid Test, γεγονός που ωστόσο έχει αφήσει πολλές «τρύπες» στο σύστημα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση φαρμακοποιοιύ που είχε συλληφθεί στον Εβρο για ψευδείς δηλώσεις «νοσούντων» στο σύστημα του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστεί στο μέλλον και η δι

Κορωνοϊός: 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.196 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 75 θάνατοι. Παράλληλα, σε 690 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τόσο η Αττική, όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 1.845 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 1.030. Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική,

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!