Αυτά τα παιχνίδια όπως το σημερινό («Τόφαλος», 9μ.μ.) με την ΑΕΚ, που έχουν τον «χαρακτήρα ζωής ή θανάτου», τα κερδίζεις με δυο πράγματα: Πρώτον, με την καρδιά και δεύτερον, με τον κόσμο!
Ο Προμηθέας έχει και τα δυο παραπάνω συστατικά, οπότε εκείνο που απομένει να συμπληρώσει στον μαγικό ζωμό ο δρυίδης Πανοραμίξ, δηλαδή ο Μάκης Γιατράς στην προκειμένη περίπτωση, είναι και το στοιχείο της συγκέντρωσης σε επίπεδο τακτικής.
Με λίγα λόγια, αν η ΑΕΚ τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και βρει ρυθμό, τότε οι «Προμηθείς» δεν θα έχουν καμία απολύτως τύχη σε αυτόν τον δ΄ ημιτελικό της Basket League. Το «run and gun» παιχνίδι του «Δικέφαλου» θα πρέπει να περιοριστεί από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, καθώς η ΑΕΚ, επειδή θα έχει και κόσμο στις κερκίδες, θα έρθει στην Πάτρα με την ψυχολογία να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στους τελικούς, προκειμένου να μην χρειαστεί το έξτρα παιχνίδι της Παρασκευής ξανά στο ΟΑΚΑ.
Μ. ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ: «ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ…»
Την στήριξη των πατρινών φιλάθλων ζήτησε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ενόψει της σημερινής μάχης. «Είναι ένας τελικός. Στην περίπτωση ήττας θα παίξουμε στους μικρούς τελικούς με το Περιστέρι», ανέφερε ο «Τσάι» και πρόσθεσε: «Θα τα δώσουμε όλα, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να ισοφαρίσουμε την σειρά σε 2-2. Είναι κάτο εφικτό, αρκεί να μας στηρίξει και ο κόσμος μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε υπομονή».
ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ
Η προετοιμασία του Προμηθέα ολοκληρώθηκε χθες και ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, δηλαδή τους Γκίκα, Χολ, Κατσίβελη, Μπράουν, Λίποβι, Σανδραμάνη, Σαλούστρο, Μαντζούκα, Μέιερ, Κασελάκη, Γερομιχαλό, Τσαϊρέλη, Παρκς και Ελις.
ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!
Το σημερινό παιχνίδι του Προμηθέα με την ΑΕΚ θα διευθύνουν οι διεθνείς Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας) και Τάσος Μάνος (Αττικής) και ο Αλέξανδρος Ψαριανός (Αττικής), ενώ κομισάριος θα είναι ο πατρινός Βασίλης Πίγκας. Μάλιστα, χθες έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές του αγώνα της Παρασκευής (αν φυσικά χρειαστεί), οι οποίοι θα είναι οι διεθνείς Χαράλαμπος Καρακατσούνης (Μαγνησίας) και Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και ο Γιώργος Ανδρικόπουλος (Αττικής).

 

Ολα δείχνουν sold out!
Ο σημερινός δ΄ ημιτελικός της Basket League είναι ο αγώνας της χρονιάς όχι μόνο για τον Προμηθέα, αλλά για το μπάσκετ της Πάτρας στο σύνολό του! Ολα δείχνουν ότι απόψε στο «Παλατάκι» στα Μποζαϊτικα δεν θα πέφτει καρφίτσα, με το sold out να είναι προ των πυλών. Τα εναπομείναντα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ελάχιστα στην τιμή των 7 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες μαθητών, φοιτητών, ανέργων και πολυτέκνων. Οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να προμηθεύονται τα «μαγικά χαρτάκια» ηλεκτρονικά μέσω της Viva, από το Αθλητικό Κέντρο του Προμηθέα στον καστελλόκαμπο ή από τα γραφεία της ΚΑΕ στο κέντρο της Πάτρας (Κανακάρη 136, 5ος όροφος, τηλ.: 2610-275.820), μεταξύ 10π.μ. και 4μ.μ. Μετά τις 7μ.μ. τα εισιτήρια θα διατίθενται στα εκδοτήρια του «Τόφαλος».

 

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ