dav
Την απόσταση με τις παρατάξεις κυρίως από το κέντρο και αριστερά, οι οποίες απέτυχαν να μπουν στον β’ γύρο προσπαθεί να γεφυρώσει ο Απόστολος Κατσιφάρας. Ο επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού «Διακαίωμα στην Πρόοδο» χρησιμοποιεί τα δύο βασικά προτάγματα, με τα οποία έκλεισε τον προεκλογικό του αγώνα:
> Την εκλογή μιας νέας περιφερειακής αρχής που θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα και
> ψήφο για μια νέα (περιφερειακή) διακυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο».
Ο Απόστολος Κατσιφάρας, σε μήνυμά του χθες άφησε για μια ακόμη φορά να εννοηθεί ότι -και- αυτή την Κυριακή οι πολίτες κρίνουν τον ίδιο προσωπικά και το έργο του στην αυτοδιοίκηση, έναντι ενός αντιπάλου που αποτελεί κεντρική επιλογή εντός μεγάλου κόμματος (ΝΔ).
Απευθυνόμενος «σε όσες και όσους έκαναν μια διαφορετική επιλογή την α΄Κυριακή» ο κ. Κατσιφάρας τους κάλεσε «αυτή την Κυριακή να κρίνουν και ν’ αξιολογήσουν πρόσωπα, ιδέες και διαδρομές, να επιλέξουν ανάμεσα σ’ εκείνους που -με τη δουλειά, το πείσμα, τη δημοκρατική ευθύνη και την κοινωνική αναφορά τους- υπηρέτησαν μ’ εντιμότητα και ειλικρίνεια τον πολίτη και την κοινωνία» και «σ’ εκείνους που υπηρετούν κομματικές παρέες και χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές, σε ημέτερους και μη».
«Ηδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, η παράταξη μας ενισχύεται με νέες δυνάμεις, με ανθρώπους που μας συνδέουν κοινοί αγώνες στο παρελθόν και κοινές διεκδικήσεις για το αύριο. Αυτή η μεγάλη συμμαχία θα είναι ο νικητής των εκλογών» καταλήγει η χθεσινή δήλωση του κ. Κατσιφάρα.
Η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια του νυν περιφερειάρχη να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει ένα ισχυρό προοδευτικό και παράλληλα πλειοψηφικό, ρεύμα νίκης.
Το επιτελείο του κ. Κατσιφάρα δίνει έμφαση στη… γεφύρωση των αποστάσεων με τους προοδευτικούς πολίτες και πέραν της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου. Σε μια προσπάθειά να ανακοπεί μια δυναμική που δίνει στον Νεκτάριο Φαρμάκη η πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου και η ιδιαίτερη πατρίδα του.
>Xθες ο κ. Κατσιφάρας είχε συναντήσεις με δημοτικούς υπαλλήλους στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και με υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών όπου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «την Κυριακή το κύριο διακύβευμα είναι η συνέχιση μιας σίγουρης και ασφαλούς πορείας στο μέλλον, με την κοινωνία αφετηρία και προορισμό μας ή η επιστροφή σε αποτυχημένες λογικές του χθες που ευθύνονται για τις μεγάλες περιόδους στασιμότητας της Δυτικής Ελλάδας».

 

Π. Σακελλαρόπουλος (Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)