SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)

Συζητήθηκε στην ΠΕΕΟΔ η προσφυγή του Χρήστου Αραβίδη -που εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια- κατά της ΑΕΚ, αξιώνοντας περί τις 100.000 ευρώ για φόρους. Λύση με Καραγκιολίδη και Βούρα για την Ένωση, αναβολή στην προσφυγή των μάνατζερ του Τσάβες κατά Παναθηναϊκού… Το SDNA έχει το ρεπορτάζ!

Γεμάτο ήταν το πινάκιο τη Δευτέρα (6/5) στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, καθώς επρόκειτο να εκδικαστούν 24 προσφυγές! Μία από τις υποθέσεις που συζητήθηκαν ήταν κι αυτή του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος αξιώνει από την ΑΕΚ περίπου 100.000, τα οποία αντιστοιχούν σε φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος επιθετικός εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια! Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ, που εκπροσωπήθηκε από την Ελευθερία Ρίζου, κατέθεσε ένσταση παρόδου, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του παίκτη από την ΑΕΚ κι ως εκ τούτου, πολύ μετά της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Επιπλέον η κα.Ρίζου σημείωσε ότι η Ένωση έχει καταβάλει κανονικά τον φόρο ύψους 20% που αναλογούσε στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ωστόσο εκείνος φορολογήθηκε με 40% και ζητάει να καλυφθεί από την ΑΕΚ η διαφορά που υπάρχει. Από την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ ωστόσο θεωρούν ότι ο αυξημένος συντελεστής οφείλεται πιθανότατα και σε άλλα εισοδήματα που είχε ο Αραβίδης.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά το εκπρόσθεσμο της υπόθεσης, ο κ.Κούγιας υποστήριξε πως είχαν προηγηθεί δύο “οχλήσεις” προς την πλευρά της ΑΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα, τον Ιούνιο του ’17 και τον Φλεβάρη του ’18.

Πατέρας Αραβίδη: «Ο Λυσάνδρου μας είπε πως υπάρχει εντολή από “πάνω” να μην πληρωθείς»

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πατέρας του Χρήστου Αραβίδη, Μιχάλης ο οποίος υποστήριξε πως ο γιος του είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο το 2014, με συνολικές καθαρές απολαβές 199.000 ευρώ. Ανέφερε δε, πως μόλις ολοκληρώθηκε η συνεργασία του παίκτη με την ΑΕΚ, ενημέρωσαν τον Μηνά Λυσάνδρου για την εν λόγω οφειλή, αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ απάντησε πως: «Το ξέρω, έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει εντολή από “επάνω” να μην πληρωθείς». 

Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο παππούς μου, ο πατέρας, εγώ κι ο γιος μου είμαστε όλοι ΑΕΚτζήδες. Δεν φταίνει η ΑΕΚ, αλλά η διοίκησή της».

Σε ό,τι αφορά τις δύο άλλες προσφυγές κατά της ΑΕΚ για παρόμοιο λόγο από τους Φώτη Καραγκιολίδη και Ηλία Βούρα, αμφότεροι παραιτήθηκαν του δικογράφου, καθώς το θέμα λύθηκε εξωδικαστικά.

Αναβολή για Παναθηναϊκό και… άλλους

Από εκεί και πέρα, μεταξύ άλλων υπήρχε στο πινάκιο και η προσφυγή της εταιρείας  MAJORSTAR ENTERPRISES LTD κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πρόκειται για την εταιρεία που εκπροσώπησε τον Αντρές Τσάβες όταν αυτός πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2017 και στην οποία αντιστοιχεί ένα ποσό περί τις 50.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό δεν έχει καταβληθεί στους εκπροσώπους του Αργεντινού φορ και έτσι εκείνοι αποφάσισαν να το διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν να δοθεί αναβολή, για τις 20 Μαΐου.

Επίσης αναβολή πήραν και τρεις άλλες υποθέσεις. Η προσφυγή του Βιντεκέρ κατά του Λεβδειακού (για τις 20/5) και των Βλάχου, Νόβακ κατά του Πανιωνίου για τις 13 και 20 Μαΐου αντίστοιχα.

Κούγιας: “Διώξαμε τον Ντέλετιτς για να πάει στην ΑΕΚ και να τον δώσει στη Λαμία”! 

Μία ακόμη προσφυγή που εκδικάστηκε ήταν αυτή του Μίλος Ντέλειτς κατά της Λάρισας, διεκδικώντας περί τις 28.000 ευρώ. Ο πάντα… καυστικός Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τον διώξαμε για να πάει στην ΑΕΚ και να τον δώσει στη Λαμία». Δόθηκε πάντως προθεσμία μέχρι τις 15/5, όπου πιθανότατα το θέμα θα έχει λυθεί.

Δύο άλλες υποθέσεις της Λάρισας είχαν συζητηθεί νωρίτερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, οι αιτήσεις επιβολής ποινών από τους Κρίζμαν και Γιοβάνοβιτς. Κι εκεί ωστόσο η διαδικασία ήταν… εξπρές, καθώς πρόκειται για ένα συνολικό ποσό που αγγίζει τις 43.000 ευρώ και ζητήθηκε από την έδρα να καθυστερήσει λίγες μέρες την απόφαση ώστε να επέλθει συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές.

Τα Γιαννιτσά ζητάνε 10 χιλ. ευρώ από τον Ολυμπιακό

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο επρόκειτο να συζητηθεί επίσης -μεταξύ άλλων- και η προσφυγή της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών κατά του Ολυμπιακού, ζητώντας τροφεία για τον Δήμο Χατζάρα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποκτήσει το 2012 τον 15χρονο τότε μεσοεπιθετικό, ο οποίος όμως δεν έμελλε να… στεριώσει στο μεγάλο Λιμάνι. Πέρυσι το καλοκαίρι μάλιστα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, που τον έδωσε δανεικό αρχικά Σπάρτη κι έπειτα στη Βέροια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Γιαννιτσά αξιώνουν περί τις 10.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό.

ΠΗΓΗ