Μπορεί ένα ποτήρι γάλα να περιέχει αρκετή ποσότητα ασβεστίου (περίπου 300mg), ωστόσο υπάρχουν άλλες τροφές που περιέχουν ακόμη μεγαλύτερη και είναι μάλιστα 100% φυτικές.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

1. Σολομός

Μία μερίδα σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

2. Ρικότα

Το τυρί ρικοτα παρέχει 380 mg ασβεστίου σε ποσότητα ίση με ¾ του φλιτζανιού.

3.  Αποξηραμένα σύκα

8 ολόκληρα αποξηραμένα σύκα παρέχουν περίπου 107 mg ασβεστίου. Αποτελεί το ιδανικό σνακ για να πάρουμε όχι μόνο ασβέστιο, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες

4. Αμύγδαλα

Πλούσια πηγή ασβεστίου. Πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Με την αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν τον οργανισμό και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καύση του λίπους.

5. Τόφου

Μόλις ένα φλιτζάνι τόφου παρέχει 861 mg ασβεστίου.

6. Πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως η λαχανίδα, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου.

7. Σαρδέλες

Μία μερίδα σαρδέλες 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

8. Μαυρομάτικα φασόλια

Περιέχουν ασβέστιο, κάλιο και φολικό οξύ.

9. Πορτοκάλι

Πολύτιμη πηγή ασβεστίου, βιταμίνης A, B1 και C για τον οργανισμό μας. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 1 μέτριο πορτοκάλι παρέχει περίπου 65 mg ασβεστίου

10. Βρώμη

Ενα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Δοκιμάστε την ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα και θα έχετε συμπληρώσει με αυτόν τον τρόπο το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο.

11. Λευκά φασόλια