Μία οικογενειακή τραγωδία, που δείχνει το που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο η μεγάλη απόγνωση, συγκλονίζει από χθες την περιοχή Λατίφι στην Αμαλιάδα Ηλείας.
Ένας 82χρονος άνδρας σκότωσε με περίστροφο την 74χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια, έστρεψε την κάνη πάνω του, βάζοντας και αυτός τέλος στη δική του ζωή.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 6 χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, πίσω ακριβώς από την επιχείρηση που διατηρούσαν χρόνια στην περιοχή και συνέχιζε να λειτουργεί ο γιος τους.
Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πράξεις του γέροντα ήταν προσχεδιασμένες. Ο ηλικιωμένος λίγο πριν σκοτώσει τη σύζυγό του και βάλει τέλος στη ζωή του, κάλεσε στο τηλέφωνο τον γιο του και τον ενημέρωσε για το τι θα επακολουθούσε. Αφήνοντάς τον άναυδο, προφανώς. Εκλεισε το τηλέφωνο και στη συνέχεια ενημέρωσε και την Αστυνομία για τις αποφάσεις που είχε πάρει, προφανώς για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση. «Είμαστε άρρωστοι, θα τη σκοτώσω και θα σκοτωθώ», φέρεται να είπε στον γιο του και στην αστυνομία από το τηλέφωνο, λίγο πριν τραβήξει τη σκανδάλη.
Δυστυχώς, κανείς δεν τον πρόλαβε. Αλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος του. Λίγα λεπτά αργότερα, ο γιός τους και η αστυνομία, θα έβρισκαν νεκρούς και τους δύο ηλικιωμένους μέσα στο σπίτι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Π», το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτά φαίνεται πως οδήγησαν τον άνδρα στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή και των δύο.
Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι εδώ και καιρό, αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα, ενώ και ο άνδρας είχε τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν θέμα χρόνου, πότε θα έπεφτε και αυτός στο κρεβάτι.
Ηταν μια μορφή ευθανασίας με πρωτοβουλία του άνδρα. Με αποφασιστικά χαρακτηριστικά… Μια απόφαση για λογαριασμό της συζύγου του, που δεν πρέπει να ήταν σε θέση να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαβούλευση. Είναι όμως προφανής η απουσία αποτελεσματικών κοινωνικών δομών, που να είναι σε θέση να περιθάλψουν και να στηρίξουν γηραιούς και ανήμπορους ανθρώπους, στα τελευταία βήματα της ζωής τους.

 

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

πηγή φωτο: ilialive