Πιστός στη γραμμή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι το μεταναστευτικό, παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις κι επανέλαβε τη θέση ότι όλοι οι Αμερικανοί πλήττονται από αυτήν που αποκάλεσε ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση.

Στα… παρελκόμενα του μεταναστευτικού, ο Τραμπ υπενθύμισε ότι ζητεί από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα κονδύλι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ανεγερθεί το τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε πως αφού το «αξιώνουν οι Δημοκρατικοί», θα συμφωνήσει το τείχος αυτό να είναι «από χάλυβα και όχι από μπετόν». Επέμεινε ωστόσο ότι το τείχος είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των συνόρων και για να σπάσει ο κατ’ αυτόν φαύλος κύκλος της παράνομης μετανάστευσης ανθρώπων από τη Λατινική Αμερική, που πλήττει κυρίως, όπως επιχειρηματολόγησε, γυναίκες και παιδιά.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών ήταν άμεσες. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, τόνισε πως πρέπει να τερματιστεί η αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ενόσω συνεχίζεται ο διάλογος για την ασφάλεια των συνόρων.

Από την πλευρά της, η νέα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με το shutdown, έχει πάρει «ομήρους» τους Αμερικανούς.

ΠΗΓΗ