Στη μεγάλη φωτό κοιτάξτε ποιος βρίσκεται στο κέντρο και γύρω του οι εκστασιασμένοι Κινέζοι ποζάρουν για σέλφι. Τζα! ΓΑΠ!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Tι νομίζατε; Μόνο καλλιτέχνες όπως η Στέλλα Μπεζαντάκου και διασημότητες όπως ο Σπαλιάρας θα κάνουν τουρνέ (κατά τους κακόπιστους «αρπαχτές) στη μοσχοβολούσα κι ολάνθιστη ελληνική ύπαιθρο; Υπάρχουν κι άλλες ταλεντάρες, που το ζήτημα της καλλιτεχνίας αλλά και άλλων δεξιοτήτων το έχουν… τερματίσει και πραγματοποιούν περιοδείες εκεί όπου λίγοι προσπάθησαν κι ακόμη λιγότεροι πέτυχαν. Ο Τζέφρυ πέταξε εκεί που τολμούν οι αετοί.

Το ΚΙΔΗΣΟ (πλασίμπο της πασοκάρας είν’ τούτο) μας ενημέρωσε σχετικά: «Ο Γιώργος A. Παπανδρέου μιλάει για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες σε σειρά διαλέξεων στα κινεζικά πανεπιστήμια». Ναι, τζάνουμ! Μεθαύριο, στις 4 Ιουνίου, συμπληρώνονται 29 χρόνια από τον βίαιο τερματισμό (των πιθανότατα αμερικανοστημένων) αντικυβερνητικών εκδηλώσεων στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου και ένας γκάγκαρος Aμερικανός πολίτης, απόμαχος της (σχεδόν) ελληνόφωνης πολιτικής σκηνής, πήγε Κίνα και πήρε όλο το επικοινωνιακό χαρτί.

Στο θριαμβικό δελτίο Τύπου του πασοκικού γενόσημου (το οποίο δείχνει να έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας, δεν πουλάει γαρ) διαβάζουμε: «Χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών σε μια σειρά από διαλέξεις του Γιώργου A. Παπανδρέου […] σε Πανεπιστήμια της Κίνας, από τις 23 μέχρι τις 30 Μαΐου».

Το κακό της υπόθεσης: φευ, χάσαμε τις διαλέξεις. Δεν προκάναμε να πάμε Πεκίνο να φτιάξουμε κεφάλι. Το καλό: για κάποιον ανεξήγητο λόγο, σαν αυτό που κάνει τα συμπαθή τρωκτικά λέμινγκ να φουντάρουν, οι Κινέζοι τσίμπησαν και πήγαν να δουν και ν’ ακούσουν Γιωργάκη. Πού ξέρεις;
Μπορεί μερικοί να πάρουν στα σοβαρά όσα λέει, να εφαρμόσουν τις συμβουλές του και να καταντήσει η Κίνα να γυρεύει δανεικά από την Ελλάδα.
ΓΑΠ. Η τελευταία ελπίδα της Δύσης να νικήσει την Κίνα!

πηγή