Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πρότεινε η Σαουδική Αραβία να καλύψει το κόστος παραμονής αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι θέλει να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη μεσανατολική χώρα.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η βασική αμερικανική αποστολή στην Συρία, η εξουδετέρωση του ΙΚ, έχει σχεδόν εκπληρωθεί και θα λάβει σύντομα τις απαραίτητες αποφάσεις σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις της

περιοχής.«Η απόφασή μας αφορά ιδιαίτερα την Σαουδική Αραβία. Λοιπόν θέλετε να μείνουμε; Ίσως θα πρέπει να πληρώσετε», ανέφερε ο Τραμπ και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει από το 2001 7 τρισ. δολάρια στην περιοχή, χωρίς να κερδίσει τίποτα. «Δεν θα αποχωρήσουμε άμεσα, αλλά δεν είναι στις προθέσεις του προέδρου να υπάρξει μακροχρόνια αγκίστρωσή μας εκεί», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο στρατηγός Βότελ, επικεφαλής της Command, από την πλευρά του δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο στην Συρία σε βάθος χρόνου με αντικείμενο την σταθεροποίηση. Ο Αμερικανός επιτετραμμένος στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του ΙΚ δήλωσε επίσης πως ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών δεν έχει τελειώσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως δήλωσε ότι το ΙΚ έχει οριστικά ηττηθεί στην Συρία, αν και παραδέχτηκε πως η οργάνωση έχει ακόμα καταστροφική ισχύ. Ο Τραμπ πρόσφατα απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών Τίλερσον και τον σύμβουλος ασφαλείας Μακμάστερ, αντικαθιστώντας τον δεύτερο με τον σκληρό Τζον Μπόλτον.

defence-point.gr

ΠΗΓΗ