«Μέρος της εκπαίδευσης», λένε οι κατηγορούμενοι στρατιώτες

Σκάνδαλο μεγατόνων έχει φέρει σε δύσκολη θέση το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, το οποίο αναγκάστηκε να διερευνήσει τι συνέβαινε στο στρατόπεδο του Μπάντεν-Βούτερμπεργκ μετά την καταγγελία γυναίκας υπολοχαγού για «σαδιστικές τελετές» από στρατιώτες σε βάρος γυναικών συναδέλφων τους.

Το περιοδικό Spiegel, το οποίο είδε την έκθεση της έρευνας του Υπουργείου, αποκαλύπτει ότι άνδρες στρατιώτες ανάγκαζαν τις συναδέλφους τους να κάνουν στριπτίζ και pole dancing μέσα στο στρατώνα και στη συνέχεια με γυμνά χέρια τις άγγιζαν σε απόκρυφα σημεία και το διασκέδαζαν, καταναλώνοντας αλκοόλ.

«Μέρος της εκπαίδευσης», χαρακτήρισαν αυτές τις πρακτικές οι κατηγορούμενοι στρατιώτες -που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των γυναικών. Η καταγγέλλουσα υπολοχαγός περιέγραψε πως είδε απίστευτες σκηνές με νεοσύλλεκτες που αναγκάζονταν να γδυθούν μπροστά σε εκπαιδευτές, οι οποίοι μαγνητοσκοπούσαν τα καψόνια. Η υπουργός Άμυνας δήλωσε συγκλονισμένη και διέταξε έρευνα σε βάθος.

Ο γερμανικός στρατός  έδωσε επίσης στον εισαγγελέα βίντεο που απεικονίζει στρατιώτες δεμένους σε καρέκλες με σακούλες πάνω από τα κεφάλια τους.

Πηγή: http://www.athensvoice.gr