Ανοιχτή Επιστολή

Έλληνας Πολίτης

Προς τον φίλο των Ελλήνων Πολιτών

και Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

       κύριο Βλαδίμηρο Πούτιν

(δια του Πρέσβεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας

στην Ελληνική Δημοκρατία, κυρίου Αντρέι Μάσλοβ)

29.12.2017

 

Θέμα: Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν Εάλω 

Αγαπητέ φίλε Βλαδίμηρε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνθηκα στην εξοχότητά σας αμέσως μετά την αδόκητο κατάρριψη από τις ένοπλες δυνάμεις της τουρκίας του ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο 2015 καταθέτοντας την ενεργό διάθεσή μου να υπηρετήσω εθελοντικά τα στρατεύματα της χώρας σας σε περίπτωση εμπλοκής μεταξύ Ρωσίας-τουρκίας είτε αυτή αφορά το τρέχον συμβάν είτε αφορά την ανεκδήλωτη άτροπο κοινή μας μοίρα. Η ειλικρινής αυτή πρόθεσή μου βασίστηκε πρωτίστως στην κοινή πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση των χωρών μας και το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί κατά κύριο λόγο οφείλονταν στην επακόλουθη προσέγγιση και δημόσια έκφραση υποτακτικής συγγνώμης και μεταμέλειας, που εξέφρασε και σας κατέθεσε, ο ηγέτης της τουρκίας κ. Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διατηρώντας στο ακέραιο την ισχύ της, η άνω δηλωθείσα πρόθεσή μου αιφνιδίως προσκρούει στην άρτι εξαγγελθείσα συμφωνία Ρωσίας-τουρκίας για την προμήθεια από την πρώτη στη δεύτερη σύγχρονων πυραύλων μέσου βεληνεκούς S-400, και μάλιστα με οικονομικά ευνοϊκούς όρους που δικαιολογούνται μόνον από εδραιωμένη συμπαγή φιλία (;) και κοινούς στόχους (;), οι οποίοι πύραυλοι, με δεδομένη την γεωστρατηγική θέση των αγοραστών και την τρέχουσα τουρκική διπλωματία θα είναι πύραυλοι οιονεί στραμμένοι υπέρ των διακηρυγμένων αξιών του ισλαμισμού και κατά των ορθοδόξων της περιοχής.

Στο φώς των άνω εξελίξεων και εν μέσω της ορθοδόξου γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αισθάνομαι την ανάγκη (Αρχαιοελληνική θεότητα, στην οποία υποτάσσονταν ακόμη και οι θεοί – «Ανάγκα ουδέ θεοί μάχονται» και «Ανάγκα και θεοί πείθονται»)  να επικοινωνήσω μαζί σας εμφορούμενος από το πνεύμα του ειρηνοποιού Θεανθρώπου, που δεν  διαιρεί και δεν διαιρείται, δεν διδάσκει καμία ορισμένη θρησκεία ειμή μόνον την Αγάπη σε κοινωνία ανθρώπων –και όχι κτηνανθρώπων–, προκειμένου να επιχειρήσω να αδράξω το νήμα της χριστιανικής αρμονίας που συνέδεσε και εσαεί θα συνδέει τα Έθνη μας.

Ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μου τα λόγια σας  (http://www.kathimerini.gr/861956/article/epikairothta/politikh/eyxaristies-poytin-pros-toys-ellhnes) κατά την τελευταία σας επίσκεψη στην Ελλάδα: «….Το πιο σημαντικό είναι ότι μιλάμε όχι μόνο ως εταίροι αλλά και ως παλιοί φίλοι. Σε έναν πολύ μεγάλο  βαθμό, αυτό οφείλεται στις αιώνιες παραδόσεις της πνευματικής και πολιτιστικής συγγένειας των λαών μας» και είναι τα λόγια αυτά που καθιστούν επίκαιρη και αναγκαία την τρέχουσα παρέμβασή μου για να υπογραμμίσω ότι η υπεροπλία που δύνανται να αποκτήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ένεκα και της προμήθειας των S-400) μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο αποθράσυνσής τους και δρομολόγησης εξελίξεων στην περιοχή, των οποίων οι βλαπτικές συνέπειες δεν θα βαρύνουν μόνον την Ελλάδα, αλλά είναι ενδεχόμενο να επεκταθούν σε βάρος της ευρύτερης γειτνίασης και μάλιστα κατά αυτών των ίδιων των ευεργετούντων πωλητών τους.

Έξοχη διδαχή σχετικά με τα οφέλη που μπορεί κανείς να προσδοκά από μεγαλόπνοες πράξεις συμβίωσης με αποδεδειγμένα κακότροπα όντα προσφέρει ο μύθος του Αισώπου που αναφέρεται στον γεωργό που εναγκαλίστηκε φίδι για να το ζεστάνει και να το προστατεύσει από το κρύο.

 «γεωργός τις χειμώνος ώραν όφιν ευρών υπό κρύους πεπηγότα τούτον ελεήσας και λαβών υπό κόλπον έθετο. θερμανθείς δε εκείνος και αναλαβών την ιδίαν φύσιν  έπληξε τον ευεργέτην και ανείλε. ο δε θνήσκων έλεγε· δίκαια πάσχω τον πονηρόν οικτείρας.»

Ο λόγος δηλοί, ότι αμετάθετοί εισίν αι πονηρίαι, κάν τα μέγιστα φιλανθρωπεύωνται (http://www.physics.ntua.gr/mourmouras/greats/aesopus/a.html).

Η γείτων τουρκία έχει με την υπερ-τεσσαρακονταετή κατοχή της Κύπρου αποδείξει την ανυπέρβλητη προσήλωσή της στο άδικο, παρά και ενάντια στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, και για όσους τυχόν αμφιβάλλουν, ευθαρσώς διακηρύσσει και σήμερα τη βούλησή της για αναθεώρηση (επικαιροποίηση;) της συνθήκης της Λοζάνης!!!

Φίλε και αδερφέ Βλαδίμηρε,

Ναι, έχει έρθει η ώρα, πέρα και παρά τη συνθήκη της Λοζάνης, για μια νέα χαρτογράφηση της γειτονιάς μας, και κανείς δεν μπορεί να φαντάζεται τον απαιτούμενο ανασχεδιασμό έξω από το πλαίσιο του αληθούς δικαίου και χωρίς η χώρα σας και εσείς προσωπικά να μην συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία αυτή (θα έρθουν και οι Ιάπωνες, τους βρήκαμε…). Η τρέχουσα εξάπλωση βίας στη Μέση Ανατολή όπως εκδηλώνεται σε Ιράκ, Συρία κ.α., συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής βίας πανταχόθεν με τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες του «ισλαμικού κράτους», οι εξελίξεις σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, η αναζήτηση εθνικής ταυτότητας και κρατικής οντότητας από την πολυπληθή μάζα των Κούρδων είναι μερικά από τα τρέχοντα γεγονότα που απειλούν, εάν δεν αντιμετωπισθούν σε πνεύμα ειρηνικής γειτνίασης, να ανατινάξουν την περιοχή μας. Επιτρέψτε μου στο πλαίσιο μιας τέτοιας προσπάθειας ειρηνικής διευθέτησης δικαίου να ανακεφαλαιώσω στη συνέχεια ορισμένα κομβικά σημεία που θα έπρεπε να εμπεριέχει ένας τέτοιος νέος χάρτης δικαίου, στη χάραξη του οποίου σας καλώ να πρωτοστατήσετε:

α.       δημιουργία, με εγγυήσεις του ΟΗΕ και υπό την αιγίδα της UNESCO, Κράτους της Ιωνίας κατά μήκος του συνόλου των παραλίων της σημερινής τουρκίας όπου θα εγκατασταθούν οι υπολογιζόμενοι σε περίπου 10 εκατομμύρια κρυπτοχριστιανοί της σημερινής τουρκίας, καθώς επίσης και οι πυθαγόρειοι σούφι στο θρήσκευμα (http://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/esoterismos/894-oi-mystikoi-soufi), με επαναλειτουργία των αρχαιοελληνικών ναών, όπως των αναγνωρισμένων πολιτιστικών μνημείων των ναών του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος. Η ίδρυση αυτόνομου τέτοιου κράτους θα εγγυηθεί την πραγματική ανεξιθρησκία και θα λειτουργήσει ως σύνορο ειρήνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

β.       δημιουργία ενός μικρού ανεξάρτητου θρησκευτικού, (αναλόγου του Βατικανού) Βυζαντίου, στα όρια του αρχαίου Βυζαντίου του Βύζαντος του Μεγαρέως, στον μυχό του Κεράτιου κόλπου και των στενών του Βοσπόρου, και υποστατική παγκόσμια λειτουργία του στην περίμετρο της Αγίας Σοφίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Το μικρό αυτό κράτος θα αποτελέσει συμβολικό στοιχείο και πυρηνικό σπειροειδές επίκεντρο εξάπλωσης του Χριστιανικού Μηνύματος Αγάπης και Ειρήνης σε όλον τον πλανήτη και θα λειτουργήσει ως αφετηρία υλοποίησης μίας νέας ιδέας ανθρωποκεντρικής παγκοσμιοποίησης.

Η δημιουργία των άνω υπό παραγράφους (α) και (β) κρατικών και απαραιτήτως αδέσμευτων και αποστρατικοποιημένων οντοτήτων, που δεν θα συμμαχούν και δεν θα αντιστρατεύονται κανένα υφιστάμενο κράτος όπου γης, θα εξαλείψουν και την όποια σημερινή πηγή έντασης μεταξύ Ελλάδας και τουρκίας (ΑΟΖ, νησιά, βραχονησίδες, Θράκη κτλ.), καθότι οι δύο χώρες θα πάψουν να συνορεύουν αφού αναμεταξύ τους θα μεσολαβούν η Δημοκρατία της Ιωνίας και το Θρησκευτικό Κράτος του  Βυζαντίου, το οποίο θα εκτείνεται μέχρι τον Έβρο ποταμό.

Ενώ τα άνω θα αποτελέσουν κολοφώνα αποκατάστασης βιώσιμης ειρηνικής γειτονίας για το σύνολο των κρατών της περιοχής περιλαμβανομένης της Ρωσίας, θα συμβάλλουν επίσης στην επίλυση επιπλέον σοβαρών πρόσφατων και παλαιότερων χρόνιων προβλημάτων ως τα κάτωθι:

Δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους σύμφωνα με πρόταση-επιχειρησιακό σχέδιο πολλαπλών δράσεων δημιουργίας Κράτους του Κουρδιστάν που σας έχω καταθέσει ήδη από τις αρχές του 2016, πρόταση η οποία θεωρώ ότι διατηρεί στο ακέραιο την αξία της μέχρι και σήμερα.

Διευθέτηση της αναγνώρισης δικαιώματος του Κράτους του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ με παράλληλη αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, καθότι ο ίδιος ο πατέρας των Αγαρηνών ή Ισμαηλιτών, σημερινών μουσουλμάνων, ο Αβραάμ, έδιωξε το άνω προγονικό τους ποίμνιο από την Ιερουσαλήμ και τους έστειλε πάρα δίπλα, στην έρημο. Εξ αυτού του ιστορικού γεγονότος προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα κράτους, αλλά όχι στην πόλη της Ιερουσαλήμ των απογόνων Ισραηλιτών που όρισε ο κοινός διαθέτης πατέρας τους.
Έχουν δικαιώματα ως μουσουλμάνοι πάρα δίπλα, καθότι οι μουσουλμάνοι είναι μεταγενέστεροι της θρησκείας του Ισραήλ, την οποία θρησκεία οι ίδιοι οι ισραηλινοί δημιούργησαν για τα αδέρφια τους Αγαρηνούς ή Ισμαηλίτες, ήτοι τους σημερινούς μουσουλμάνους. Όμως, ουσιαστικά δικαιώματα και όχι τυπικά στην πόλη της Ιερουσαλήμ έχει μόνο ο Ιησούς Χριστός, ο επί γης Θεός που θυσιάστηκε για τη σωτηρία της και το δικαίωμα αυτό σήμερα δεν μπορεί παρά να μετέρχεται στους πιστούς του.

Δημιουργία Αυτόνομης Δημοκρατίας του Πόντου στα όρια της από τα βάθη των αιώνων Πατρίδας των Ποντίων, καθότι η δημιουργία τέτοιου Ποντιακού Κράτους είναι δυνατόν να θεραπεύσει τον ίδιο τον Ποντιακής καταγωγής σημερινό πρόεδρο της τουρκίας. Το γεγονός ότι η επίσημη τουρκία δεν αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα την γενοκτονία των ποντίων σε συνδυασμό με την ποντιακή καταγωγή Ερντογάν ίσως επιβεβαιώνει ότι η γενοκτονία δεν ολοκληρώθηκε και ότι υπάρχουν ακόμη πόντιοι στον πόντο και σε όλη την τουρκία, που δικαιούνται την αυτοδιάθεση. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85

Φίλε Βλαδίμηρε,

Έχεις τη δυνατότητα ως ισχυρός ορθόδοξος ηγέτης της περιοχής μας να είσαι ο πρωταγωνιστής στην επ’ αγαθώ και δικαίω αναδιάταξη του χάρτη της περιοχής μας. Οι Έλληνες δεν ζητούν τη βοήθειά σου ως ανήμποροι και ανελέητοι καθότι την Ελλάδα προστατεύει η υπέρμαχος στρατηγός που απεικόνισαν με τα μνημιώδη έργα τους αγιογράφοι του βεληνεκούς του Θεοφάνη της Κρήτης και του Ρώσου μαθητή του Αντρέι Ρουμπλιόφ, που πολύ καλά γνωρίζεις και αναμφίβολα θαυμάζεις.
Οι Έλληνες που σε αγαπούν και προσβλέπουν σε σένα ως τον πολιτικό ηγέτη της ορθοδοξίας εναγωνίως προσμένουν και προσδοκούν το τέλος των βέβηλων μουσουλμανικών τελετών στην Αγιά Σοφιά, την μητέρα των απανταχού Ορθοδόξων Εκκλησιών και την επαναλειτουργία της ως Μητρόπολης της Ορθοδοξίας. Εναγωνίως αναμένουμε την παρέμβασή σου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από όπου θα μπορούν να αποφοιτούν οι μέλλοντες ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου χωρίς να απαιτείται η αυτοεπαινούμενη έγκριση χορήγησης τουρκικής υπηκοότητας του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Την απόλυτη κυριαρχία του δικαίου ενστερνίζεται άλλωστε και ο εκ των Τούρκων εταίρων σου, Γιλντιρίμ, που δηλώνει ότι «Δεν έχει δίκιο αυτός που είναι δυνατός, αλλά είναι δυνατός αυτός που έχει δίκιο». Και ο υπέρτατος χορηγός Δικαίου είναι ο Χριστός. Εσύ τι Τον έκανες τον Χριστό που βρήκες στο Άγιον Όρος, Βλαδίμηρε, στον Άθωνα Τον άφησες;

Έλληνας Πολίτης,

Αληθινός και Πραγματικός σου φίλος

Πλάτων (Πρωταγόρας): «δεν είναι οι δυνατοί ισχυροί, αλλά οι ισχυροί είναι δυνατοί»

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πολεμική Χρονιά!

Τσάμικος, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος