Το epoli.gr πρώτο και αποκλειστικά παρουσιάζει, σήμερα, τη λίστα των θέσεων εγκεκριμένων για το πρώτο “κύμα” κινητικότητας στο Δημόσιο. Οι θέσεις πρόκειται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του epoli.gr εγκρίθηκαν οι 805 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 458 αφορούν μετατάξεις και οι 347 αποσπάσεις σε 7 υπουργεία, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, ανά υπουργείο εγκρίθηκαν:

Υπ. Υγείας: 63 μετατάξεις και 52 αποσπάσεις
Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: 108 μετατάξεις και 43 αποσπάσεις
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: 100 μετατάξεις και 20 αποσπάσεις
Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15 μετατάξεις
Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: 41 μετατάξεις και 69 αποσπάσεις
Υπ. Δικαιοσύνης: 44 μετατάξεις
Υπ. Τουρισμού: 58 μετατάξεις
ΑΑΔΕ: 163 αποσπάσεις
ΑΣΕΠ: 29 μετατάξεις.
Όπως είχε γράψει το epoli.gr, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας είχαν ζητήσει την αναβολή της μετάταξης κτηνιάτρων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα οργανογράμματα οι Περιφέρειες και οι αντίστοιχες υπηρεσίες τους, που είναι υποστελεχωμένες.

Να υπενθυμίσουμε ότι, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν καθυστερήσει να φτιάξουν νέα οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης και σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια για να επισπεύσουν την διαδικασία, προκειμένου οι υπάλληλοι των ΟΤΑ να ενταχθούν στο δεύτερο “κύμα” κινητικότητας.

Πηγή:www.epoli.gr