ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΓΟΡΓΑ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 Η ιστορική γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ μπήκε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης. Στο τιμόνι της εταιρίας, εδώ και περίπου ένα χρόνο, επέστρεψε ως διευθύνουσα σύμβουλος η Μαίρη Χατζάκου, η οποία με την άριστη συνεργασία του άλλου εταίρου, της ΔΕΛΤΑ, «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς το business plan με κωδικό «αναδιάρθρωση».

Συγκεκριμένα, μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας, η οποία προέβλεπε την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 54,3 εκατ. ευρώ με 10ετή διάρκεια, η ΜΕΒΓΑΛ πήρε σημαντικές «ανάσες», καθώς σημαντικό μέρος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της καθίστανται μακροπρόθεσμες.

Οι πιστώτριες τράπεζες συνεκτίμησαν το γεγονός ότι οι δύο μεγαλομέτοχοι, η κυρία Χατζάκου και η ΔEΛTA, τον Σεπτέμβριο έβαλαν το χέρι στην τσέπη, στηρίζοντας την εταιρία προκειμένου όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, αλλά και να μπορέσει να επανέλθει στην ανάπτυξη. Συμμετείχαν, μάλιστα, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης της επιχείρησης.

 

Επενδυτικό πρόγραμμα

Με «προίκα» τα περσινά κέρδη, η MEBΓAΛ έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρηματικό της σχέδιο για την τετραετία 2016-2020, με στόχο να ενισχύσει τη θέση και τα μερίδιά της, εντός και εκτός συνόρων. Ένας άξονας της στρατηγικής της είναι ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους και η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της γαλακτοβιομηχανίας, ταυτόχρονα όμως, ποντάρει στην αύξηση των πωλήσεων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Για την περίοδο 2017-2019 εκπονείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι επικεντρωμένο στην παραγωγή γιαουρτιού και τυροκομικών προϊόντων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας έχει λανσάρει μία σειρά νέων κωδικών για τα ράφια της λιανικής, όπως η σειρά γιαουρτιών «Harmony Gourmet», το «Κεφίρ» με λεμόνι και στέβια, αλλά και σειρά χυμών και νέα τυροκομικά προϊόντα.

 

«Συμπαγής» διοίκηση

Ανώτατα στελέχη της αγοράς πιστεύουν ότι το ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας λειτουργεί αρμονικά, είναι άκρως συμπαγές και μπορεί να φέρει σε πέρας τον στόχο της ανάταξης της εταιρίας. Ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς, είναι ο πρόεδρος της εταιρίας. Η Μαίρη Χατζάκου, «ψυχή» της γαλακτοβιομηχανίας εκτός από διευθύνουσα σύμβουλος είναι και αντιπρόεδρος. Επίσης στο Δ.Σ. μετέχουν ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος-Χατζάκος, υιός της κυρίας Χατζάκου και φυσικός συνεχιστής της οικογένειας στην πορεία της εταιρίας, ο γενικός διευθυντής της ΜΕΒΓΑΛ Νικήτας Ποθουλάκης, στέλεχος της ΔΕΛΤΑ και ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Γουλιέλμος.

ΠΗΓΗ: fm voice