Δελτίο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΩ ΑΘΩΩΝΕΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΡΙΧΝΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΕΣ” ΜΟΛΟΤΟΦ;

Ο Χριστιανοδημοκράτης ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μετά την δριμύτατη καταγγελία του από το βήμα της Βουλής για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά»  που χρησιμοποιεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν αφενός δικάζει αναρχικούς και αντιεξουσιαστές και αφετέρου όταν έχει στο εδώλιο Αγιορείτες Ιερομόναχους και δη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, προχώρησε ήδη ένα βήμα παραπέρα και κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Προσερχόμενος στο κοινοβούλιο ο Νίκος Νικολόπουλος του εζητήθη να δώσει απαντήσεις στα ΜΜΕ σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπου ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φέρει την ειρήνη στην Ι.Μ. Εσφιγμένου και προκάλεσε και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς επέβαλε κάθειρξη είκοσι ετών στον ηγούμενο Μεθόδιο και στον μοναχό για συμμετοχή στα επεισόδια του Ιουλίου του 2013.

Η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με σχόλια πολιτών που κάνουν λόγο για «απόφαση- σοκ» που θέλει να βάλει τέλος στην ύπαρξη της Παλαιάς Αδελφότητος».

Η πρωτοφανής σε αυστηρότητα απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς και η αντίδραση της κοινή γνώμης σ’ αυτή την παράλογη και περίεργη εξάντληση των ακρότατων προβλέψεων του νόμου απέναντι σε ζηλωτές της ορθόδοξης πίστης μοναχούς θυμίζει την ιερά εξέταση των παπικών, που ήθελε την φυσική εξόντωση και όχι τον σωφρονισμό.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να ζητήσει από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, από την Πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον επανέλεγχο όλων των σχετικών υποθέσεων για ρίψη μολότοφ.

Η ισότητα των πολιτών ενώπιον του νόμου και η ευθυκρισία των δικαστών επιβάλλει η επιθεωρήτρια Εφετών κ. Μ. Χυτήρογλου άμεσα να ασχοληθεί εάν όχι με τις εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις για τις χιλιάδες όντως μολότοφ, που έχουν πέσει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον με τις πολύ πρόσφατες και κραυγαλέες.

Ο Αχαιός πολιτικός όπως αποκάλυψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ζητάει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, να μπουν  στη βάσανο του ελέγχου  της ηγεσίας του Αρείου Πάγου τα εξής συγκεκριμένα:

1) Για την ρίψη  μολότοφ στις  17/10/2016 στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη- αφέθη ελεύθερος ο 25χρονος από το Μαρούσι!

2) Για την ρίψη μολότοφ στις  16/12/2015 που εκτοξεύτηκαν προς το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών- ο 23χρονος ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

3) Για την ρίψη «δύο-τριών » μολότοφ κατά των αστυνομικών στην οδό Τοσίτσα στις  14/1/2017 και για τις μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ επι της Χαριλάου Τρικούπη, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις!».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων και να απαντήσει:

  1. Πώς γίνεται στην χώρα μας με τους ίδιους νόμους για το ίδιο αδίκημα άλλοι να αθωώνονται, άλλοι να μην δικάζονται και άλλοι να φυλακίζονται και όλες αυτές οι αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις να είναι σύμφωνες με τις εκείνες διατάξεις και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα;
  2. Και τέλος θα ζητήσει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και τους προϊσταμένους τους τον επανέλεγχο των ανωτέρω υποθέσεων οι οποίες είναι ενάντια στο αίσθημα δικαιοσύνης, ευθυκρισίας και ισότητας των πολιτών ενώπιον των δικαστικών αρχών και το νόμου;

Δήλωση On camera : «Αθωώνονται οι αντιεξουσιαστές για τις μολότοφ αλλά οι μοναχοί της Εσφιγμένου φυλακίζονται για 20 έτη» https://www.youtube.com/watch?v=uLy1IUON730

ΠΗΓΗ