ην έμμεση στήριξή του στην Εφη Αχτσιόγλου ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε μέσω ανάρτησης στα σόσιαλ μίντια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας πράλληλα αιχμές για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, εκφράζει τους προβληματισμούς του, σημειώνοντας πως «την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος».

Προσθέτει δε πως «από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με».

«Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται πως το σχόλιό του έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωσή με την οποία η Εφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης», αναφερόμενη στις επιθέσεις προς το πρόσωπό της.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος.

Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις προσθέσεις ή τροποποιήσεις. Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με».

Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».