«Το ξεκάθαρο μήνυμα των χθεσινών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

«Η δυναμική συμμετοχή αποδεικνύει ότι η κοινωνία επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, και που θα αναλάβει την ευθύνη να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Φάμελλος και στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγραφή περίπου 40.000 νέων μελών στις χθεσινές εκλογές, λέγοντας: «Υπάρχει αγωνία και υπάρχουν αδιέξοδα στην καθημερινότητα, που οδήγησαν τους πολίτες στην επιλογή ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ… Από αυτήν την άποψη, η χθεσινή μαζική συμμετοχή αποτελεί ηχηρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προς τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήδη, τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, υπάρχουν έρευνες που αποτυπώνουν ότι τα 2/3 της κοινωνίας θεωρούν ότι η χώρα δεν πάει καλά… Οι πολίτες θέλουν να τους υπερασπιστεί κάποιος γιατί αισθάνονται ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας, διαψεύσεις και αρρυθμίες».

Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ιδιαίτερα στην ενότητα και στη συλλογικότητα στο κόμμα του: «Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το στελεχιακό του δυναμικό έχουν την ωριμότητα να λειτουργήσουν ενωτικά. Είμαστε πάρα πολλοί και πολλές που μπορούμε και να συνθέσουμε, να αντιπροσωπεύσουμε και να δουλέψουμε για το συμφέρον της κοινωνίας, χωρίς εξαρτήσεις. Η συλλογική έκφραση και η συλλογική δράση είναι βασικό μας καθήκον, και το όπλο που έχουμε για να στηρίξουμε τον βασικό μας στόχο: να ζουν όλοι οι συμπολίτες μας καλύτερα».

Ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπενθύμισε ότι ήδη έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική για το έλλειμμα που παρουσίασε ο σχεδιασμός τού ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Προσπαθήσαμε μετά από τη διπλή ήττα στις εκλογές και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουμε προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση… Στα αυτοδιοικητικά σχήματα πρέπει να συμμετέχουν ενεργοί πολίτες που δεν κάνουν καριέρα στην πολιτική και που δεν δεσμεύονται από την κομματική ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά αυτοδιοικητική και δυναμική η πρόταση του κ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, μία Περιφέρεια η οποία οφείλει να ξεφύγει από τον κομματισμό της ΝΔ, την αδιαφάνεια και την καθυστέρηση».

«Και σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης θέλουμε σε αυτές τις εκλογές να εκλεγούν αυτοδιοικητικές Αρχές και αιρετοί που δεν θα “κρατάει” την κομματική τους ταυτότητα ο κ. Μητσοτάκης» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.