Για πολύ μαζική και πετυχημένη εσωκομματική διαδικασία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, αναφορικά με τις εκλογές χθες Κυριακή για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η τόσο μαζική ανταπόκριση του κόσμου μάς γεμίζει ελπίδα και μας δίνει δύναμη προκειμένου να δώσουμε τις πολιτικές μάχες του επόμενου διαστήματος από καλύτερες θέσεις» υπογράμμισε, ευχαριστώντας παράλληλα τους χιλιάδες πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διαδικασίας. «Με τη μαζική τους παρουσία χθες οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ενάντια σε μια πολιτική που είναι πλέον σαφές ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους» τόνισε ο κ. Καλπάκης.

Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προαναγγελία μεταφοράς της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία, σχολιάζοντας: «Αντί η κυβέρνηση να συνεργάζεται με τους επιστήμονες, βλέπουμε ότι προσπαθεί να τους καπελώσει». Στόχος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «να τους φιμώσει, επειδή τα όσα λένε κατά καιρούς μπορεί να μη συμφέρουν το αφήγημα της κυβέρνησης».

Σχετικά με την προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη για υποχρεωτική ασφάλιση, υπογράμμισε: «Αυτό που ουσιαστικά λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στις φυσικές καταστροφές και στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αυτοί οι οποίοι θα αποζημιώνονται θα είναι όσοι έχουν να πληρώσουν».