Πολλοί άνθρωποι μέχρι σήμερα επιλέγουν κατά καιρούς στο πρωινό τους μενού να συμπεριλάβουν ένα αυγό ομελέτα.

Αυτό όμως που δεν περίμενε κανείς, είναι μια ανακάλυψη η οποία έχει γίνει από το εργοστάσιο Holland & Barrett της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο είδος τεχνητού αυγού το οποίο ονομάζεται «φυτικό αυγό». Το αυγό αυτό, όπως άλλωστε φαίνεται από την ονομασία του, είναι ένα αυγό το οποίο έχει δημιουργηθεί από φυτικές ουσίες, κατάλληλο για χορτοφάγους, και μπορεί να αντικαταστάσει όσα προϊόντα έχουν ως βάση το αυγό όπως η μαγιονέζα.

Πίσω από τη δημιουργία αυτού του αυγού, είναι η εταιρία Hampton Creek. Ακόμη ορισμένοι διάσημοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς μαζί με τον δισεκατομμυριούχο της Paybal, Peter Thiel, ήταν θερμοί υποστηρικτές αυτής της ιδέας και αποφάσισαν να επενδύσουν αρκετά χρήματα για την προβολή αυτών των τεχνητών χορτοφαγικών αυγών ήδη από το 2013.

 Τα αυγά αυτά αποτελούνται από ένα μίγμα μπιζελιών και φασολιών ενώ ο τελικός σκοπός είναι να μπορούν να αντικαταστήσουν το πρωτότυπο αυγό για όσους επιθυμούν μια εναλλακτική λύση.

Έτσι, όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική δίαιτα μπορούν να μείνουν ήσυχοι καθώς, παρότι το αυγό αυτό έχει ως βάση αλεύρι αλγών, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ομελέτας, τηγανίτες ή ακόμη και κέικ.

 

 

Το «Χορτοφαγικό Αυγό», αν και η συσκευασία του μοιάζει αρκετά με μια συνηθισμένη αυγοθήκη, έρχεται σε μορφή σκόνης, ενώ ένα πουγκί 114 γραμμαρίων ισοδυναμεί με μια δωδεκάδα κανονικών αυγών.

Λόγω των ελάχιστων θερμίδων του, της περιεκτικότητάς του σε ίνες και καλά λίπη και την έλλειψη χοληστερόλης, το αυγό αυτό φαίνεται να είναι αρκετά υποσχόμενο και μια νόστιμη εναλλακτική λύση σε όσους ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες.

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΗΓΗ