Συνάντηση με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) και την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) είχε νωρίτερα στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε την  ανάγκη για κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση του δημογραφικού. «Είναι χρέος να στηρίξουμε τους τρίτεκνους, αλλά και τις πολύτεκνες οικογένειες. Αυτό πρέπει να γίνει με φορολογικά κίνητρα, αλλά και με ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγη και συμφώνησε στο αίτημα των τριτέκνων να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους.

«Είναι πάρα πολύ ουσιαστικό να στηρίξουμε και να καθιερώσουμε τον Εθνικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό για κάθε παιδί ο οποίος θα χρηματοδοτείται από την Πολιτεία και τον γονέα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Αυτές οι προτεραιότητες θα συμβάλουν στη βελτίωση των δημογραφικών στοιχείων. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, δυστυχώς θα έχουμε ένα εθνικό και παράλληλα οικονομικό πλήγμα. Η χώρα θα γερνάει και θα λιγοστεύει το ανθρώπινο δυναμικό, που θα μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Μουλκιώτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου και η γραμματέας του τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Έφη Μπέκου.